Iniţiativa legislativă cu privire la majorarea numărului de ore de sport, în viitoarea programă şcolară a elevilor, este salutată de preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Covasna, dr. Lucia Sereş, care consideră că şcolarii au nevoie de mai multă mişcare. Însă, potrivit acesteia, respectiva  măsură ar putea fi întregită şi cu introducerea unui nou sistem de evaluare a elevilor la orele de sport, respectiv înlocuirea notelor cu calificative.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, dr Lucia Sereş a declarat că notarea elevilor la această materie, în condiţiile în care normele pe care trebuie să le atingă sunt foarte ridicate, îi determină pe mulţi dintre cei care sunt foarte buni la învăţătură, dar nu au bune abilităţi şi la sport, să încerce să se sustragă de la a participa la orele de sport, pentru a nu lua note mici care să le strice media generală.

Lucia Sereş a declarat că pe parcursul fiecărui an şcolar un număr mare de elevi, încurajaţi chiar de părinţii lor, solicită scutiri medicale pentru a nu participa la orele de educaţie fizică, deşi nu au nicio problemă medicală care să impună acest lucru. Potrivit acesteia, înlocuirea notelor cu calificativele ar face din orele de sport unele în care elevii să se mişte, să se joace cu plăcere, lucru ce ar fi în beneficiul lor.

Medicul a mai spus că lipsa de mişcare ce este înlocuită, în cele mai multe cazuri, cu statul în faţa calculatorului şi a televizorului, chiar de la vârste foarte fragede, la care se adaugă alimentaţia nesănătoasă, face ca boli precum obezitatea şi diabetul să fie întâlnite şi la copii.

Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Covasna, dr. Lucia Sereş, este de părere că mare parte dintre afecţiunile copiilor şi tinerilor pot fi prevenite şi tratate prin cât mai multă mişcare în aer liber şi cât mai mult sport.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail