Primăria Sfântu Gheorghe nu renunţă la proiectul de construire a unui parcaj subteran, în ciuda criticilor venite din partea mai multor contribuabili la bugetul local.
Primarul Antal Arpad (UDMR) a declarat, ieri, că acest proiect nu trebuie privit „ca unul singular”, ci ca parte a Planului integrat de dezvoltare urbană a municipiului, care include mai multe proiecte pentru care autorităţile locale au obţinut fonduri europene.
„Înainte de a semna pentru acest Plan integrat ne-am angajat prin hotărâre a Consiliului local să construim acest parcaj subteran. Deci nu există opţiunea de a renunţa, doar cu condiţia de a renunţa la tot Planul integrat care prevede printre altele reabilitarea în totalitate a 19 străzi. Nu este un proiect singular, ci parte a unui proiect mult mai amplu. (…) Trebuie considerat acest proiect ca unul de aproape 10 milioane de euro din care 70% este finanţat de Uniunea Europeană şi 30% reprezintă aport propriu, iar din acest aport propriu vom construi parcajul subteran. Nu renunţăm, e un proiect de viitor. Eu gândesc pe termen lung pentru oraş, nu mă gândesc doar la ziua de azi şi la cea de mâine, ci şi la generaţiile viitoare”, a declarat Antal Arpad, la finalul unei conferinţe de presă.
Construirea parcării subterane, care va avea o capacitate de 206 locuri şi va fi amenajată sub piaţa aflată în faţa Prefecturii, Consiliului Judeţean, Teatrului şi Galeriei de Artă, va începe în acest an, în ciuda mai multor critici care cred că oraşul are alte priorităţi. Printre aceştia se numără fostul viceprimar Balint Jozsef, acum consilier local din partea Partidului Civic Maghiar, şi omul de afaceri Ioan Ţiţeiu, patronul firmei Arcon, cel mai mare contribuabil la bugetul local. Acesta din urmă a criticat şi intenţia Primăriei de a construi un parc industrial la Câmpu Frumos, menţionând că proiectul şi-ar fi aflat rostul în urmă cu zece ani şi nu acum când majoritatea parcurilor industriale din ţară sunt goale.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES