Omul de afaceri Codruţ Opaiţ a preluat sâmbătă în mod oficial funcţia de preşedinte al PDL Covasna, fiind votat de 67 din cei 74 de delegaţi participanţi la Convenţia judeţeană a organi­zaţiei care a avut loc la Sfântu Gheorghe. În funcţiile de prim-vicepreşedinţi au fost desemnaţi Liviu Comăneci şi Szoke Barna.

Codruţ Opaiţ a condus interimar organizaţia judeţeană a PDL Covas­na timp de aproape şase luni, mai exact din luna septembrie anul trecut, când fostul preşedinte al filialei, Dan Manolăchescu, s-a retras din viaţa politică.

Opaiţ a declarat pentru AGER­PRES că prioritatea noii echipe este întărirea organizaţiei, menţionând că PDL Covasna nu a înregistrat „pierderi semnificative” în rândul membrilor după ieşirea de la guver­nare, cei care au părăsit organizaţia fiind „oportuniştii de serviciu”.

Cât priveşte Convenţia naţională a PDL din 23 martie a.c, unde va fi ales noul preşedinte al partidului, Opaiţ a declarat că fiecare membru al dele­gaţiei covăsnene va avea libertatea să voteze aşa cum doreşte.

„Eu am semnat pentru moţiunea lui Vasile Blaga, dar am făcut-o în nume personal, fără să angajez în nici un fel organizaţia. Nu voi impu­ne nici unuia dintre cei 54 de dele­gaţi felul în care să voteze, fiecare va putea să vota aşa cum îi dictează conştiinţa. A interveni şi a indica pe unul sau pe altul dintre candidaţi ar fi o greşeală”, a spus Codruţ Opaiţ.

Pentru preşedinţia PDL şi-au anunţat candidaturile Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail