Eco-Rom Ambalaje a anunţat, joi, încheierea competiţiei „Oraşul Reciclării” în cadrul căreia 20 de municipii din ţară, printre care şi Sfântu Gheorghe, au „luptat” pentru marele premiu. Oraşul câştigător va fi anunţat până la sfârşitul lunii aprilie.

Competiţia, lansată de Eco Rom Ambalaje S.A. şi-a propus să implice şi să mobilizeze primăriile pentru ca serviciile de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să înceapă să crească.

Concursul s-a desfăşurat pe o perioadă de aproximativ şase luni, iar victoria va fi cucerită de localitatea care a colectat selectiv cea mai mare cantitate de deşeuri de ambalaje şi care a avut un sistem de colectare selectivă de calitate: pubele de colectare accesibile populaţiei, cu un aspect curat şi îngrijit şi deşeuri de ambalaje depuse separat corect.

Oraşele care au participat la acest concurs sunt: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 şi Sectorul 6 Bucureşti.

„Oraşul victorios care va primi titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu – o zonă de picnic complet amenajată conform legii în vigoare – va fi anunţat cu surle şi trâmbiţe până la finalul lunii aprilie”, se arată pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail