Un studiu recent al Econtext plasează judeţul Covasna pe primul loc în topul procentelor cu care s-a scumpit gigacaloria furnizată populaţiei, de la începutul crizei economice.

Click pentru a vizualiza

Într-o analiză recentă, Econtext a prezentat evoluţia preţului energiei termice de la începutul crizei şi până în prezent, din decembrie 2008 şi până în decembrie 2012. Analiza a fost realizată pe baza datelor furnizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Astfel, o primă concluzie a studiului arată că „din cele 37 de judeţe în care se mai livrează apa caldă în sistem centralizat, preţul gigacaloriei a urcat în 33, a rămas la fel în 3 judeţe şi s-a ieftinit doar într-unul!”.

Conform Econtext, judeţul Covasna se situează pe primul loc în topul procentelor cu care s-a scumpit gigacaloria în perioada vizată.

Autorii analizei arată că în decembrie 2008, gigacaloria era livrată populaţiei la preţul de 84 de lei, iar patru ani mai târziu, în decembrie 2012,  preţul gigacaloriei a ajuns la 291 lei. (A.A.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail