Sala Sporturilor „Szábo Kati” din municipiul Sfântu Gheorghe a fost, sâmbată, gazda celei de-a VIII- a ediţii a Turneului de Fotbal în Sală „Cupa Ciucaş” organizat de A.S. „Atletico Steaua ” Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna şi Pizza Bastion.

Începând cu anul 2006 turneul de futsal Cupa Ciucaş” a fost organizat, în fiecare an, în municipiul Sfântu Gheorghe, şi-a promovat fotbalul de sală în rândul amatorilor de fotbal dar şi fair-play-ul.

Potrivit organizatorilor, cea mai electrizantă  partidă a turneului a fost semifinala dintre Vânătorii de Munte şi  M. N. C. R. „Muzeografii”  au condus la pauză cu 1 – 0, după ce   Vânatorii de Munte  au ratat două lovituri de la 7 metri. În repriza a doua aceştia au egalat, însă la loviturile de departajare pentru accederea în finală au mai ratat două lovituri.

Finalistele turneului au fost „Atletico Steaua” Întorsura Buzăului şi Echipa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe. Scorul înregistrat la finalul timpului regulamentar de joc (40 de minute) a fost de  9 – 2  în favoarea echipei „Atletico Steaua” Întorsura Buzăului, care a fost desemnată şi câştigătoarea acestui turneu,  pentru a treia oara consecutiv.

Cele patru echipe participante la „Cupa Ciucaş” 2013 au ocupat următoarele poziţii: Locul I – Echipa A.S. „Atletico STEAUA” Întorsura Buzăului; Locul II – Echipa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sf. Gheorghe; Locul III – Echipa U.M. Vântorii de Munte; Locul IV – Echipa din A.N.A.F; Locul V – Echipa H.F.C din Ilieni şi Locul VI – Echipa I.P.J. Covasna.

Pe lângă diplomele  şi medaliile înmânate participanţilor  şi câştigătorilor, organizatorii campionatului de fotbal în sală au acordat şi premii speciale. Astfel, cel mai bun portar  al turneului a fost desemnat Hartvig Paul de la  echipa Muzeului Naţional Carpaţilor Răsăriteni; cel mai bun jucător Kiss Robert de la STEAUA; golgeterul campionatului Lazăr  Mihail de la  Steaua,  cu 14 goluri marcate.

Potrivit organizatorilor, competiţia sportivă de la sfârşitul săptămânii a fost un bun prilej pentru amatorii de fotbal din municipiul Sfântu Gheorghe de a se implica în activităţile de petrecere a timpului liber, în mod sănătos. Prin intermediul acestei competiţii, organizatorii au dorit  să  evidenţieze faptul că fotbalul în sală reprezintă un mijloc atractiv de petrecere a timpului liber şi în rândul sportivilor amatori cu vârsta de peste 20 de ani. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail