Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, consideră că intrarea lui Klaus Iohannis în PNL a adus un plus de valoare acestui partid, însă nu crede că venirea lui va tempera ”discursul naţionalist” al unora dintre liderii formaţiunii.

Tamas Sandor a declarat, ieri, pentru AGERPRES că a fost o vreme când a avut o părere foarte bună despre PNL, dar şi-a schimbat-o după ce a văzut direcţia în care a ”apucat-o” acest partid.

”Cândva am avut o părere foarte bună despre PNL, dar mi-a trecut când am văzut becalizarea acestui partid şi retorica naţionalist-şovină a unora dintre lideri. Eu am mari rezerve în momentul de faţă în PNL şi nu cred că venirea lui Iohannis va putea să schimbe retorica şi încrâncenarea împotriva minorităţilor, mă refer în special la cea maghiară, a unora dintre liderii PNL, care nu au o atitudine europeană”, a spus Tamas Sandor.

Klaus Iohannis a anunţat, în cursul zilei de miercuri, că se va înscrie în PNL, dar nu va renunţa la funcţia de primar al Sibiului pe care a obţinut-o pentru a patra oară pe listele Forumului Democratic al Germanilor din România. Joi, într-o conferinţă de presă, a spus că va candida pentru o funcţie de conducere în PNL, iar pe viitor vrea postul de guvernator al unei regiuni cu capitala la Sibiu. De asemenea, a precizat că anul viitor nu va candida la Preşedinţia României şi că deocamdată nu este interesat de postul de premier.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail