Respectând tradiţia Mărtişorului, care, dincolo de obiceiuri şi simboluri legate de acest „vestitor al primăverii”  rămâne ca o întrupare a bucuriei de a trăi, a dragostei de viaţă, un semn prin care noi, oamenii, salutăm renaşterea naturii odată cu venirea acestui anotimp, la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe începe „Sărbătoarea primăverii”.

Astfel, şi în acest an, muzeografii de la MNCR organizează  atelierele dedicate Mărţişorului, în perioada 25-28 februarie a.c., în care se vor lucra mărţişoare folosind tehnica de quilling (tehnica răsucirii hârtiei) , acestea fiind urmate de atelierele dedicate zilei de 8 martie, care  vor avea loc între 4-7 martie. Pentru Ziua Femeii, persoanele participante au  posibilitatea să realizeze aranjamente din hârtie, folosind tehnica origami.

Potrivit organizatorilor, durata unui atelier este de 40 de minute, participanţii trebuind să achite o taxă de partcipare în valoare de 1,5 lei- elevii şi studenţii şi 6 lei adulţii. Totodată, reprezentanţii muzeului precizează că participarea la ateliere se face numai pe baza unei programări, la numărul de telefon: 0267-314139, în limita locurilor disponibile.

Muzeograful Cristina Ioana Felea a declarat că începând de luni, 25 februarie, şi până pe data de 8 martie, la sediul central al Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe va fi deschisă o Expoziţie de mărţişoare care îşi aşteaptă vizitatorii. Potrivit acesteia, participanţii la evenimentele reunite sub denumirea „Sărbătoarea primăverii” îşi pot aduce contribuţia, fiecare în parte, în perioada 1-8 martie, la realizarea unui mărţişor uriaş.

Toate materialele de lucru vor fi asigurate de către organizatori, iar mărţişoarele create pot  fi luate acasă de către participanţi, sau, o parte dintre ele  pot fi lăsate  pentru a fi expuse la Expoziţia de mărţişoare. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail