Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni organizează un nou program intitulat „Dragobetele vesteşte primăvara la Prima Şcoală Românească”, acesta urmând să aibă loc  în perioada 22 – 23 februarie.

În tradiţia populară românească, în data de 24 februarie este sărbătorit Dragobete, zeu al tinereţii în Panteonul autohton, patron al dragostei şi al bunei dispoziţii. Dragobetele este va­rianta românească a lui Cupidon, Eros şi Sf.Valentin.

În vremurile trecute, Dragobetele trebuia ţinut cu orice preţ, în caz contrar crezându-se că tinerii nu se vor îndrăgosti în anul care urma. Mai mult, dacă o fată sau un băiat nu întâlneau măcar un reprezentant al sexului opus, de Dragobete, era semn rău care prevestea faptul că  respectivii nu vor mai fi iubiţi, tot anul, iar dacă o fată ieşea împreună cu un băiat şi nu se sărutau, se credea despre ei că nu se vor mai iubi în acel an.

Muzeograful Andrea Chiricescu a declarat că pe parcursul celor două zile, la Prima Şcoală Românească din Sfântu Gheorghe vor fi organizate ateliere cu durata a 40 de minute,  la care pot participa în jur de 15-20 de persoane care, împreună cu reprezentanţii MNCR vor meşteri obiecte tradiţionale şi brăţările prieteniei.

Cei ce doresc să ia parte la programul „Dragobetele vesteşte primăvara la Prima Şcoală Românească” se pot înscrie la numărul de telefon: 0267 – 314139, taxa de participare fiind de 1,5 lei/per­­soană, în cazul grupurilor organizate.

Participanţii vor pleca acasă cu obiectele create în cadrul ate­lierelor MNCR. Cei ce doresc să obţină mai  multe informaţii cu privire la acest program o pot face  contactând Biroul Relaţii Publice al Muzeului (muzeograf Andrea Chiricescu, e-mail: [email protected] şi Cristina Felea, e-mail: [email protected]) sau vizitând  site-ul muzeului: www.mncr.ro. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail