Extinderea reţelei de apă de la Zagon, amplasarea unor camere de supraveghere, construirea unei tribune la terenul de fotbal de la Păpăuţi, sunt doar câteva dintre investiţiile pe care le are în plan primăria comunei Zagon pentru acest an.

Deşi nu au primit încă bugetul, cei din fruntea primăriei Zagon au destule planuri de investiţii pentru acest an. Despre toate acestea ne-a spus mai multe ieri, viceprimarul comunei, Nicolae Coznean: „Ne-am propus construirea unei case mortuare. Vom face de fapt două case mortuare în Zagon, dar în prima fază vom face în partea de jos, la catolici şi reformaţi, după care la anul, dacă ne ajută Dumnezeu şi avem bani, o facem şi la ortodocşi. Acolo încă nu au terenul pregătit. Oricum nu avem bani dintr-o dată pentru amândouă. De asemenea, ne-am propus construirea unei tribune la terenul de fotbal Păpăuţi; repararea remizei PSI la Păpăuţi (…)”, a explicat viceprimarul.

Potrivit acestuia, se doreşte şi extinderea reţelei de apă la Zagon, amenajarea unui scuar la intrarea în comună. „Vom face un sens giratoriu, o zonă verde, cu ceas care va indica ora, temperatura, şi aşa mai departe. Va fi la intrare în comună, la intersecţia de drumuri, va fi ceva frumos”, a explicat Nicolae Coznean.

Camere de supraveghere la Zagon şi Păpăuţi

Printre planurile primăriei comunei se numără şi montarea a opt camere de supraveghere în Zagon şi Păpăuţi. Şi ajungând la acest subiect, viceprimarul ne-a spus că faţă de anul trecut, numărul furturilor de material lemnos din comună s-a redus: „Furturile de material lemnos sunt mai puţine ca anul trecut. În ultima perioadă s-a redus numărul furturilor şi acest lucru se datorează şi aducerii postului de poliţie la Zagon, dar şi datorită altor măsuri luate pe plan local, cu Ocoalele Silvice (…) Am căutat toate metodele ca să diminuăm această activitate de furt…”, a explicat viceprimarul Nicolae Coznean.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail