Covăsnenii pot să se testeze gratuit pentru depistarea hepatitei C, în cadrul campaniei ce se desfăşoară la nivel naţional sub sloganul „Hepatita C nu doare. Doar ucide.”

Campania a fost demarată recent de Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) împreună cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, cu susţinerea laboratoarelor Bioclinica, Radio România şi Roche România.

La dispoziţia celor interesaţi au fost puse 50.000 de teste gratuite de depistare a infecţiei cu virusul hepatitei C, prin intermediul laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti şi a celor peste 70 de laboratoare Bioclinica partenere din toată ţara.

În judeţul Covasna, campania se desfăşoară la Laboratorul Bioclinica din Sfântu Gheorghe, B-dul Grigore Bălan, nr. 40, Bl. 10, Sc. D, Ap. 3,  tel: 0367/412702.

„La Sfântu Gheorghe, cei interesaţi pot veni în zilele de lucru de la ora 8 până la ora 15, cu un act de identitate. Nu este nevoie de nicio programare, trebuie doar să vină la noi să recoltăm o probă de sânge, iar rezultatul va putea fi ridicat, de aici, în aproximativ o săptămână. Testarea este gratuită” a declarat reprezentanta Laboratorului Bioclinica din Sfântu Gheorghe.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail