Timp de cinci zile, în perioada 18-22 februarie a.c., o echipă a Televiziunii Române care realizează emisiunea dedicată celor care lucrează în agricultură şi zootehnie – „Viaţa Satului”- se va afla în judeţul nostru, pentru documentare. 

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Covasna, Otvos Mozes, reporterii TVR vor face vizite de documentare în fermele din zona Sf. Gheorghe, Tg Secuiesc, Întorsura Buzăului şi Baraolt.

Însă, cea mai importantă activitate o va reprezenta întâlnirea fermierilor covăsneni din zona Oltului ce va avea loc joi, la Căminul Cultural din Malnaş, la care vor fi prezenţi atât agricultori cât şi crescători de animale din comunele Ozun, Ilieni, Chichiş, Bodoc, Ghidfalău, Arcuş, Valea Crişului, Malnaş, Micfalău şi Bixad.

În cadrul acestei întâlniri televizate se vor dezbate problemele pe care le întâmpină, în activitatea lor, atât producătorii de cartofi din judeţul nostru, cât şi crescătorii de animale.

Reprezentantul Televiziunii Române, Marian Efti­mie, ne-a spus că pe baza materialelor care vor fi  documentate pe parcursul celor 5 zile, în fermele covăsnene , urmează să  fie prezentate, în cadrul emisiunii duminicale „Viaţa Satului”, unul sau două reportaje, săptămânal, începând cu prima săptămână a lunii martie a.c.

Ca o gazdă bună care se bucură de vizita celor pe care i-a invitat  în vizită, preşedintele Asociaţiei Cres­cătorilor de Bovine Covasna, Otvos Mozes,  a precizat că oaspeţii de la Bucureşti vor avea asigurată cazarea şi masa  în locaţiile în care vor fi găzduiţi, pe parcursul celor cinci zile.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail