Sală aranjată ca pentru un bal de înaltă ţinută, femei în rochii vaporoase şi bărbaţi în costume sau smochinguri  elegante, muzică bună şi meniu fin, identic cu cel de la Viena – toate acestea au fost ingredientele primei ediţii a Balului Vienez care a avut loc sâmbătă, la Restaurantul Park din Sfântu Gheorghe.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna (CCI) Covasna, Edler Andras, ne-a spus că la acest eveniment iniţiat şi organizat împreună cu Asociaţia Judeţeană a Restaurantelor şi Hotelurilor şi Agenţia de turism Transilvania Tourist Service au luat parte în jur de 120 de oameni de afaceri din Sfântu Gheorghe, Covasna şi Târgu Secuiesc, mare parte dintre ei membri ai CCI Covasna.

Acesta ne-a spus că un merit deosebit în reuşita acestei seri l-a avut dl. Kovacs Istvan, în calitate de gazdă, care a aranjat sala „ca pentru un Bal Vienez”, lucru ce-a fost apreciat de toţi oaspeţii prezenţi. Potrivit lui Edler Andras, atât muzica interpretată de orchestra Rustik Band, cu o prestaţie foarte bună, precum şi selecţia cu muzică înregistrată, care a fost întregită de spectacolul oferit de opt  perechi de dansatori, membrii ai trupei din Baraolt condusă de Kopeczki Annamaria, au făcut ca seara de sâmbătă să fie una magnifică.

Acest lucru ne-a fost confirmat de doamna Olivia Stanislav, directoarea Turism Covasna SA, una dintre cele 120 de persoane care au avut „privilegiul” să ia parte la acest eveniment important din viaţa judeţului Covasna. Aceasta ne-a destăinuit că Balul Vienez la care a venit împreună cu prieteni din Covasna a fost un eveniment deosebit de elegant, la care a  fost prezentă lume bună din mediul de afaceri din judeţul nostru. Potrivit Oliviei Stanislav, faptul că organizatorii au impus o ţinută obligatorie a făcut ca acest eveniment inedit să fie unul de înaltă clasă.

„Apreciez tot efortul depus de organizatorii Balului Vienez care nu au urmă­rit doar să aibă profit de pe urma acestuia, ci prin tot ce au adus în faţa noastră – muzică de foarte bună calitate, o trupă de balet care a dansat valsuri şi-a căror membri ne-au intro­dus în tainele acestui minunat dans, un meniu bine ales precum şi prezentarea unor mate­riale publicitare, din diverse domenii de acti­vitate – au făcut din acest bal un eveniment  la care îmi doresc să revin cu mare drag, la ediţi­ile următoare” a menţionat Olivia Stanislav.

La rândul său, şi Kovacs Istvan, în calitate de reprezentant al Asociaţiei Judeţeane a Restaurantelor şi Hotelurilor, dar şi de gazdă, şi-a manifestat mulţumirea cu privire la faptul că toţi oaspeţii care au luat parte la petrecerea ce a ţinut până aproape de zorii zilei de duminică, au apreciat modul în care a fost organizată această primă ediţie a Balul Vienez, la Sfântu Gheorghe, ce se doreşte să intre în tradiţie.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail