Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama cere conducerii Consiliului Judeţean (CJ) să revină asupra deciziei de evacuare a unor instituţii publice care îşi desfăşoară activitatea într-o clădire a administraţiei locale din municipiul Sfântu Gheorghe.

Horia Grama a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că cele trei instituţii vizate, respectiv Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia pentru Cultură şi Inspectoratul Silvic, nu au alte spaţii în care să se mute.

Grama a cerut conducerii CJ să dea dovadă de „maturitate”, avertizând că în caz contrar s-ar putea trezi într-o situaţie neplăcută, mai exact riscă să fie la rândul ei evacuată din clădirea unde îşi are sediul administrativ.

„Dacă este să aplicăm aceeaşi unitate de măsură atunci şi statul ar putea să scoată în stradă Consiliul Judeţean care stă într-o clădire aflată în proprietatea statului român. Sau ar putea schimba, să se mute Consiliul Judeţean în locul acestor instituţii publice pe care vrea să le evacueze. Eu cred că domnul Tamas (preşedintele CJ – n.r.) nu ar trebui să se joace cu focul că poate rămâne şi el fără sediu”, a spus Horia Grama.

Conducerea Consiliului Judeţean a somat cele trei instituţii menţionate să evacueze clădirea aflată în spatele Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe, invocând lipsa spaţiilor necesare pentru activitatea proprie. Preşedintele CJ, Tamas Sandor, a precizat că contractele de comodat au expirat pe data de 31 decembrie 2012, iar reprezentanţii acestor instituţii au fost notificaţi în prealabil, prin urmare au avut suficient timp să-şi găsească alte sedii.

Noul prefect al judeţului Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat că va avea discuţii cu conducerea CJ fie pentru prelungirea contractelor, fie pentru identificarea altor spaţii, dar, dacă nu se va ajunge la o înţelegere, nu exclude varianta de a cere CJ eliberarea unui etaj din sediul administrativ pentru a face loc celor trei instituţii pe cale de a fi evacuate.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail