Covăsnenii care au grijă de sănătatea lor şi vor să petreacă un concediu în staţiunile balneare care participă la progra­mele „O săptămână de refacere” şi „Hai la băi”, ce se deru­lează până la sfârşitul lunii aprilie. a.c, au posibilitatea să cumpere bilete la preţuri reduse. 

Orendt Lenke, reprezentanta Sind România SRL- Agenţia Covasna, a cărei sediul se află pe str. Grigore Bălan nr. 1, ne-a spus că până în prezent a vândut doar 5 bilete pentru Băile Felix şi Băile Herculane, mult mai puţine decât în perioada similară a anului trecut. Aceasta a menţionat că cea mai mare parte a solicitanţilor sunt angajaţi care fac parte din sindicate, aceştia beneficiind de o reducere de până la 50 la sută din preţul biletului. Potrivit reprezentantei Sind România, turiştii vor plăti 50 lei/zi pentru cazare, masă şi tratament, în Staţiunea Băile Felix , 60 de lei pentru acelaşi pachet de servicii la Băile Herculane şi 70 lei/zi la Sovata, şi au posibilitate să opteze pentru numărul de zile cuprinse în pachet.

La rândul ei, Kadar Orsolya Cecilia, agent de turism la agenţia Treff din Sfântu Gheorghe ne-a spus că au o „clientelă fidelă” formată din pensionari şi salariaţi,  care aşteaptă cu mare interes aceste pachete promoţionale  pentru a merge la tratament, cu bani puţini.

În schimb, reprezentantul  2U Trave Agency din Sf. Gheorghe, Urbanovici Istvan, ne-a spus că până în prezent nu a  avut nicio solicitare pentru pechetele cuprinse în cele două programe, şi asta şi datorită faptului că cei interesaţi se adresează, în mare măsură, agenţiei sindicatului, unde au parte de bilete mai ieftine.

Cele două programe -„O săptămână de refacere” şi „Hai la băi”,  se derulează în  perioada 25 ianuarie – 30 aprilie a.c., şi cuprind pachete de servicii de cazare, masă şi tratament în hoteluri de 2, 3 şi 4 stele.

Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din Romania menţionează că  tarifele practicate nu au mai fost modificate, în ultimii 4 ani, deşi acestea ar fi trebuit să fie majorate cu circa 30 – 40%.

La aceste programele balneare  participă  hoteluri din staţiunile Amara, Băile Herculane, Băile Felix,  Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Călimăneşti-Căciulata, Covasna, Ocna Sibiului, Pucioasa, Sovata, Sângeorgiu de Mureş, Sinaia, Moneasa şi Vatra Dornei.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail