Numărul accidentelor rutiere grave, soldate cu morţi şi răniţi, a crescut anul trecut în judeţul Covasna pe fondul vitezei excesive şi indisciplinei pietonilor, relevă un raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). 

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iulia Grigoraş, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul trecut pe raza judeţului s-au petrecut 92 de accidente grave de circulaţie, cu şapte mai multe decât în 2011, soldate cu decesul a 18 persoane – cu zece în plus faţă de 2011 – şi rănirea gravă a altor 92.

Cele mai multe accidente au avut drept cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară a pietonilor. Anul trecut, poliţiştii covăsneni au aplicat peste 13.600 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, amenzile încasate depăşind 1,5 milioane de lei.

Iulia Grigoraş a menţionat că IPJ Covasna va derula periodic acţiuni de verificare, informare şi sancţionare a conducătorilor auto şi pietonilor pentru disciplinarea şi reducerea accidentelor rutiere.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail