În cadrul activităţii desfăşurate în cursul zilei de luni, de către poliţiştii covăsneni, împreună cu reprezentanţi ai  Ocolului Silvic Covasna, ce au avut ca scop prevenirea delictelor silvice, în localitatea Păpăuţi au fost identificate 6 persoane care transportau material lemnos, cu trei căruţe, fără a avea documente de provenienţă.

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că sâmbătă seara, D. Ioan, în vârstă de 37 ani, D. M. I., de 12 ani, D. D. F., de 17 ani şi D. N.,de 14 ani, s-au deplasat în pădurea administrată de Ocolului Silvic Covasna, de unde au sustras cantitatea de 3,5 ms lemn de foc, din rampa de exploatare, pe care au transportat-o la locuinţa numitului D. Ioan.

În cursul zilei de luni, aceştia  au încărcat lemnul furat în trei căruţe,  şi au pornit să-l vândă unor persoane fizice din satul Păpăuţi, fiind ajutaţi la transport şi de numiţii D. Marin, de 35 ani şi C. Irimie-Vasile, de 36 ani.

Materialul lemnos sustras a fost ridicat şi predat în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Covasna, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În după-amiaza aceleiaşi zile, lucrătorii Postului de Poliţie Belin l-au prins în flagrant pe raza comunei Belin, pe S. Gheorghe, de 23 ani, din satul Arini, judeţul Braşov, în timp ce  transporta lemn de foc cu o căruţă, fără a poseda documente de provenienţă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul a tăiat şi a sustras, fără drept, un număr de 11 arbori nemarcaţi, din pădurea care aparţine Composesoratului Belin.

Nici S. Sorin, de 37 ani, nu a fost mai norocos decât consăteanul său, deoarece şi acesta a fost prins în flagrant, pe raza comunei Belin, în timp ce transporta lemne de foc, fără a poseda documente de provenienţă. În cursul cercetărilor s-a stabilit că materialul lemnos este rezultatul tăierii fără drept şi sustragerii unui număr de 10 arbori nemarcaţi, din pădurea care aparţine Composesoratului Belin.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere şi furt de arbori nemarcaţi.

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail