Fostul prefect al judeţului Covasna Codrin Munteanu a declarat sâmbătă că numirea sa ca secretar general la Ministerul Apărării Naţionale nu a fost o „decizie impusă” de premierul Victor Ponta pentru a „detensiona relaţiile intertnice”, aşa cum se vehiculează, ci a fost opţiunea sa.

„A fost decizia mea. A fost o propunere, am avut un termen de gândire de câteva zile şi am ales să fac acest pas înainte în activitatea mea profesională. (…) Am fost prefect, inspector guvernamental, iar următoarea etapă era secretar de stat. Am vrut să menţionez acest lucru ca să închei orice discuţie mincinoasă legată de numirea mea la MApN”, a spus Codrin Munteanu la festivitatea de învestire a noului prefect al judeţului Covasna, Dumitru Marinescu.

Numirea sa la MApN a fost salutată de liderii UDMR Covasna, care au avut o relaţie încordată cu fostul prefect, pe care l-au acuzat că nu respectă simbolurile naţionale ale secuilor şi creează tensiuni interetnice.

„Ne bucură că Guvernul a găsit o soluţie ca să detensioneze situaţia creată. Sunt convins că o să putem lucra cu noul prefect, că vom avea o relaţie apropiată şi vom găsi o rezolvare atât la problemele interetnice, cât şi la cele de dezvoltare a judeţului”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, udemeristul Tamas Sandor.

Liderii UDMR Covasna au afirmat în repetate rânduri că schimbarea prefectului Codrin Munteanu reprezintă unul dintre principalele lor obiective politice.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a dezminţit şi el speculaţiile potrivit cărora Munteanu ar fi fost schimbat la presiunile UDMR.

„Din start vă spun că avansarea la Ministerul Apărării nu se datorează presiunilor şi cererilor pe care le-a făcut UDMR. Merge acolo pentru că e un foarte bun specialist. (…) Sigur că liderii UDMR încearcă să tragă spuza pe turta lor, încercând să convingă electoratul maghiar că ei au determinat această schimbare, ceea ce nu e deloc adevărat”, a declarat Horia Grama.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail