Lucia Blănaru, mama fetiţei Flaviana-Mihaela Blănaru-Grăjdeanu, în vârstă de 8 ani, ne-a vizitat la redacţie şi ne-a rugat să o ajutăm în acţiunea de strîngere de fonduri necesare efectuării operaţiei de transplant medular pe care fetiţa trebuie să o facă pentru a scăpa de boala cumplită cu care medicii de la Institutul Clinic Fundeni -Departamentul Hemato-Oncologie şi Transplant Medular au diagnosticat-o: leucemie acută mieloblastică.

Flaviana-Mihaela Blănaru

Din actele medicale pe care ni le-a pus la dis­poziţie reiese că boala a debutat în primavara anului trecut, şi, potrivit declaraţiei mamei, începând cu luna aprilie 2012  Flaviana-Mi­haela a fost internată în fiecare lună, timp de o săptămână, la Bucureşti. Familia Blănaru mai are o fetiţă în vârstă de un an şi trei luni. Potrivit declaraţiei mamei, în viitorul apropiat micuţa va fi supusă unui examen de compatibilitate pentru a se stabili dacă transplantul medular de care are nevoie sora sa, Flaviana-Mihaela, poate fi făcut cu măduvă prelevată de la aceasta.

„Medicii de la Fundeni ne-au spus că dacă operaţia se poate face în ţară, de la un donator compatibil, costul este mai mic. Însă, în cazul în care va  trebui să mergem în străinătate, avem nevoie de 80-90.000 lei. Noi nu avem această sumă, soţul meu a rămas fără serviciu urmare a deselor drumuri la spital, la Bucureşti, cu fetiţa,  iar eu sunt în concediu de creşterea  copilului şi primesc indemnizaţia de 600 lei”, ne-a spus  Lucia Blănaru.

Cei care au posibilitatea să o ajute pe Flaviana-Mihaela pot depunde bani în contul: RO07 OTPV 3000 0061 1566 RO01 deschis la OTP Sf. Gheorghe, pe numele Blănaru Dumitru Constantin, tatăl fetiţei.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail