• Forumul Civic al Românilor cere statului să ia măsuri pentru stoparea acţiunilor extremiste şi separatiste

Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) a dat luni publicităţii un comunicat de presă prin care cere Guvernului să ia măsuri pentru consolidarea autorităţii sta­tului român în această parte a ţării şi pentru sto­parea acţiunilor extremiste şi separatiste.

Solicitarea vine la o zi după ce drapelul naţional al României din faţa Prefecturii Covasna a fost vandalizat de persoane necunoscute.

Conducerea Forumului solicită prinderea şi pedep­sirea făptaşilor pentru distrugere şi ofensă adusă în­semnelor naţionale, precum şi a „autorilor morali” ai acestei fapte, respectiv preşedintele Consiliului Jude­ţean Covasna, Tamas Sandor şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, „cunoscuţi pentru insti­garea permanentă împotriva românilor, României şi valorilor, simbolurilor şi însemnelor naţionale”.

„Reamintim Parlamentului, Preşedinţiei şi Guver­nului României faptul că în această situaţie s-a ajuns pe fondul diminuării continue, în ultimii 23 de ani, a autorităţii Statului Român în judeţele Covasna şi Harghita, ca urmare a compromisurilor făcute de partidele politice româneşti cu formaţiunile mino­rităţii maghiare care au în statut şi promovează separatismul şi înfăptuirea autonomiei teritoriale pe criterii etnice”, se arată în comunicat.

Conducerea Forumului Civic solicită, de asemenea, menţinerea în funcţie a prefectului Codrin Munteanu, doctor în drept administrativ, care ar urma să fie numit peste câteva zile secretar general în cadrul Ministerului Apărării.

„Înlocuirea din funcţia de prefect a domnului dr. Codrin Munteanu nu înseamnă altceva decât încă un pas înapoi pe care guvernaţii României contemporane îl fac în faţa pretenţiior extremismului maghiar, care s-a şi grăbit să sărbătorească o nouă victorie obţinută în lupta cu «şovinismul românesc»”, se arată în comunicat. (…)

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail