Cu ocazia executării unor activităţi specifice pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, lucrătorii Postului de Poliţie Belin i-au identificat, în zona numită Valea Corlatului de pe raza comunei Belin, pe numiţii B.A.M., de 16 ani şi B.N.M. de 16 ani, ambii din satul Arini, judeţul Braşov, în timp ce transportau material lemnos, cu o căruţă, fără a poseda documente de provenienţă.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei doi au tăiat fără drept şi au sustras 11 arbori nemarcaţi, din pădurea comunei Belin.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt material lemnos.

Lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Ordine Publică l-au  identificat, pe raza localităţii Valea Crişului,  pe numitul  B. Gyula, de 49 de ani, care transporta pe D.J. 121 A, cu o autospecială, cantitatea de 12,80 mc lemn rotund, fără a avea asupra sa documente legale de provenienţă şi de însoţire pentru materialul lemnos transportat.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că materialul lemnos provenea de la  o societate  comercială din comuna Arcuş,  a căruia administrator nu a eliberat aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat.

În cauză s-au întocmit procese verbale de constatare a contravenţiilor silvice, în conformitate cu prevederile  legale,  numiţii B. Gyula şi administratorul firmei  fiind  sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 5000 de lei. Totodată, cantitatea  de 12,80 mc lemn rotund, specia fag, a fost confiscată. (IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail