Schimbarea directorilor instituţiilor deconcentrate, odată cu schimbarea guvernelor, a ajuns o practică obişnuită în ţara noastră, în anii democraţiei. Fiecare partid aflat la guvernare a dorit să aibă în funcţiile de conducere oameni „de-ai lor”,  deşi funcţionarii publici „nu au culoare politică”.

Klarik Laszlo, Konczei Csaba, Tamas Sandor şi Otvos Mozes la Adunarea generală a Asociaţiei Crescătorilor de Bovine.

Pornind doar de la nişte „zvonuri” potrivit cărora directorul Direcţiei Agricile Covasna, Konczei Csaba, urmează să fie schimbat din funcţie, pe criterii politice, preşedintele Con­siliului Judeţean, totodată preşedinte UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat la întâl­nirea fermierilor covăsneni ce a avut loc vi­neri, că nu poate fi de acord cu acest lucru, şi-l va susţine în continuare, pentru ocupa­rea acestui post.

„Vă spun că indiferent de cum bate vântul în Bucureşti, noi îi susţinem în continuare  pe acei specialişti care au muncit şi care au adus rezultate. Aşa cum noi, când am fost la guvernare, am susţinut specialişti români în funcţii,  dorim ca şi dl. Konczei, care a mun­cit pentru interesul agricultorilor din judeţ, să rămână în funcţie. Trebuie susţinuţi acei oameni – indiferent de naţionalitate – care aduc rezultate. Cât am putere, o să susţin acest lucru”, a declarat Tamas Sandor.

Referindu-se strict la conducătorii insti­tuţiilor deconcentrate din judeţul Covasna, cu atribuţii în domeniul agriculturii, pre­şedintele Asociaţiei crescătorilor de bovine, Otvos Mozes, s-a adresat parlamentarilor prezenţi – Klarik Laszlo, Fejer Laszlo şi Marton Arpad, astfel: „Domnule senator, domnilor deputaţi, deschideţi urechile foarte bine la ceea ce vă spunem, dar mai ales  deschideţi uşile acolo unde trebuie,  pentru ca specialiştii cu pregătire cores­punzătoare şi cu  ambiţie pentru rezolvarea problemelor agricultorilor şi zootehniştilor din judeţul nostru să fie apăraţi de schim­bările din funcţii! Noi nu avem nevoie de nişte papagali, noi avem nevoie de persoane  specializate care să fie alături de noi şi care să ne ajute în dezvoltarea agriculturii şi zootehniei din judeţul nostru. Unul dintre ei este Konczei Csaba, cu care avem o colabo­rare foarte bună. Să cerem Guvernului şi Ministerului Agriculturii, personal minis­trului Dan Constantin, pentru ca Konczei Csaba să rămână!”.

Iar pentru ca spusele sale să aibă şi mai multă greutate, Otvos Mozes a supus la vot rămânerea în funcţie a directorului Direcţiei Agricole Covasna, votul din partea crescă­torilor de bovine covăsneni fiind unanim.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail