În organizarea unei fundaţii din judeţul Harghita, cu sprijinul acordat de Camera Agricolă Covasna, în zilele următoare vor începe două cursuri de preparare a produselor lactate, care vor fi  ţinute de un maistru lăptar din Ungaria.

Reprezentantul Camerei Agricole Covasna, Kozma Bela, ne-a spus că pentru început aceste cursuri se ţin în zona Tg. Secuiesc, începând cu data de 23 ianuarie şi Baraolt, din data de 24 ianuarie a.c. Potrivit acestuia, în caz că vor exista cereri, şi în măsura posibilităţilor, cursul de preparare a produselor lactate va fi organizat şi în celelalte zone ale judeţului Covasna. Kozma Bela a declarat că  la fiecare dintre cursuri sau înscris câte 20 de persoane care au posibilitatea să înveţe, de la specialistul din ţara vecină, modul de preparare a  mai multor feluri de brânzeturi.

Directorul Direcţiei Agricole Covasna, Konczei Csaba, a menţionat faptul că acest curs deschide perspective de valorificare a produselor din lapte, chiar şi la export, şi nu a laptelui neprelucrat, lucru foarte important pentru femierii covăsneni, având în vedere faptul că preţul de vânzare al produselor din lapte este mult mai bun decât al laptelui brut. Fermierii  covăsneni care doresc să ia parte la aceste cursuri trebuie să achite suma de  400-450 lei, preţul fiind stabilit  în funcţie de numărul de cursanţi.

În această perioadă, dar şi pe tot parcursul acestui an, reprezentanţii Camerei Agricole Covasna organizează cursuri de calificare pentru crescătorii de animale, dar şi cursuri în domeniul apiculturii şi al silviculturii. (M.G.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail