Candidatul Forţei Civice, Gheorghe Tabalai, ce a intrat în cursa electorală pentru fotoliul de primar al oraşului Covasna, şi-a anunţat retragerea, în cursul zilei de vineri. 

Drept urmare, în alegerile locale parţiale ce vor avea loc în data de 3 februarie a.c. se vor confrunta  Sorin Popica, candidat  independent  care a reuşit, astfel, să-şi atragă sprijinul tuturor partidelor ro­mâneşti reprezentate în oraş, actualul viceprimar Thiesz Janos susţinut de UDMR şi Malnasi Levente, nominalizat de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT).

Contactat telefonic, Sorin Popica ne-a spus: „Legat de această ultimă retragere a candidatul Forţei Civice, Gheorghe Tabalai, un om de valoare din Covasna, nu pot decât să-i mulţumesc lui dar şi celor de la conducerea partidului pe care îl re­pre­zintă, că au înţeles situaţia actuală. Sunt mul­ţumit şi bucuros că a existat  această voinţă politică din par­tea tuturor formaţiunilor politice  româneşti din judeţul  Covasna,  de a-mi susţine candidatura. Acest lucru poate aduce unitate şi bunăstare în rândul covăsnenilor”.

Recent, preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, a declarat că „aceste retrageri nu sunt întâm­plă­toare, ci rezultatul negocierilor purtate între par­tidele româneşti care au convenit să susţină can­di­datura lui Popica” .

Potrivit AGERPRES, liderii Forţei Civice menţio­nează că „înţeleg semnificaţia profundă a alianţei USL-PDL pentru sprijinirea unui candidat unic din partea partidelor româneşti şi sunt de acord cu faptul că trebuie să treacă peste interesele de partid în asemenea situaţii”.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail