Bolnavii din judeţul Covasna care doresc să-şi facă analize medicale sunt nevoiţi să se adreseze, şi în acest an, doar laboratoarelor private. Şi asta datorită faptului că laboratorul de analize din cadrul Policlinicii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe nu va fi pus în funcţiune, nici în acest an, din lipsă de acreditare.

Managerul unităţii, Andras-Nagy Robert, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că repornirea laboratorului înseamnă o investiţie de peste 100.000 lei care priveşte reorganizarea spaţiilor în aşa fel încât să corespundă fluxului de activitate de la laborator. „Luând separat biochimia, pe o uşă intră proba şi pe cealaltă iese rezul­tatul. Acest lucru trebuie făcut la toate capitolele de la laborator – serologie, bacteriologie, etc., şi asta înseamnă bani” a spus managerul spitalului.

Acesta a menţionat că pe parcursul anului 2011, dar şi anul trecut, s-a dorit „să se pună în mişcare” proiectul Consiliului Judeţean în cadrul căruia laboratorul de analize va  primi o nouă locaţie în capătul policlinicii, împărţită  pe 2 niveluri, dar nu s-a reuşit. „Nu ne este permis, legal, să facem o investiţie care, poate, peste un an de zile poate fi dărâmată şi refăcută (…)  am fi nevoiţi să reîncepem procedura de acreditare” a pre­cizat Andras-Nagy Robert.

Acesta a declarat că nefuncţionarea Laboratorului de analize din cadrul Policlinicii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, începând cu anul 2010, „e o pierdere de ima­gine, pentru spital, şi e o pierdere pentru pacient”.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail