Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi reamenajare a clădirii fostului Cinema „Arta” din Sfântu Gheorghe va fi posibilă, în acest an, numai cu sprijin financiar primit de autoritatea locală de la Guvern.

În cadrul conferinţei de presă de ieri, primarul Antal Arpad a prezentat o serie de propuneri de machete ale noii clădiri în care se va amenaja sediul Teatrului „Andrei Mureşanu” şi două săli de cinema 3D. Însă, acesta a precizat că din totalul sumei estimate a investiţiei, respectiv cca 1 milion de euro, Primăria Sfântu Gheorghe are posibilitatea să aloce din bugetul propriu, în acest an, doar o parte cu care să se înceapă lucrările. Pentru restul de bani necesari, edilul speră ca actualii parlamentari covăsneni – români şi maghiari – să facă lobby la Bucureşti pentru ca Guvernul să aloce fonduri. În caz contrar, folosind doar fonduri proprii, investiţia poate fi gata în 2-3 ani.

„Putem să încheiem şi într-un an, dacă vor fi fonduri, de aceea sper că vor contribui şi alţii, deoarece investiţia va fi utilă pentru municipiu” a declarat primarul Antal Arpad.

Mai în glumă, mai în serios, acesta a menţionat faptul că „nu a  căzut în depresie din cauză că UDMR  este în opoziţie”, dar faptul că la ministerele din Bucureşti nu mai găşete  pe cineva cu care să vorbească în lb. maternă, „măcar un directoraş, un şef de ţeavă”, constituie un impediment în obţinerea fondurilor necesare realizării unor investiţii în municipiul reşedinţă de judeţ.

„Asta nu înseamnă că nu încercăm pe relaţii personale, fiindcă nu s-a format un guvern în această ţară în care măcar o treime dintre miniştri să nu fi fost colegi de Parlament cu mine şi cu dl. preşedinte Tamas Sandor. Dar, asta nu este de aceeaşi greutate ca atunci când ne-am aflat la guvernare. Pe partea noastră vom face lobby, ne vom strădui, însă este evident că din punct de vedere financiar oraşul şi cetăţenii acestuia vor simţi faptul că UDMR-ul este în opoziţie” a spus primarul Antal Arpad.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail