Consilierul local Mădălin Guruianu şi-a prezentat raportul de activitate după primele şase luni din noul mandat 

Aşa cum ne-a obişnuit, consilierul local Mădălin Guruianu, membru în Comisia de Tineret şi în Comisia Juridică, prezintă alegătorilor din Sfântu Gheorghe raportul său de activitate de la momentul la care şi-a început prezentul mandat, respectiv luna iunie 2012 şi pînă la finalul anului trecut.

Din raportul transmis către redacţia noastră reiese că Mădălin Guruianu (PNL) a fost prezent la 24 din cele 26 de şedinţe – 4  ale Consiliului Local Sf Gheorghe, 15 ale Comisiei de Tineret şi Sport şi 6 ale Comisiei Juridice – la care, potrivit acestuia „votul meu nu a fost strict secret, ci s-a îndreptat întotdeauna acolo unde s-au aflat interesele cetăţenilor din Sfântu Gheorghe.

„Am participat la şedinţele de plen sau de comisii, nu numai la cele două la care sunt membru de drept, analizând în general, într-o atmosferă de lucru, împreună cu colegii consilieri, indiferent de culoarea lor politică, proiectele prezentate spre avizare, majoritatea dintre proiecte primind avizul favorabil, dar beneficiind şi de observaţiile de formă sau de fond, atunci când a fost cazul să fie completate prin amendamente” se arată în raport.

Consilierul local Mădălin Guruiană precizeză faptul că încă de la începutul noului mandat a propus şi promovat un proiect de hotărâre cu privire la introducerea unui sistem de recompensare a profesorilor excelenţi şi implicate, din Sfântu Gheorghe, proiect care aşteaptă avizul Comisiei pentru Cultură şi Învăţământ. Totodată, acesta menţionează că a continuat promovarea programului special pentru recompensarea excelenţei la nivelul liceenilor din municipiul reşedinţă de judeţ, program intutulat „Bursele Sfântu Gheorghe” prin care şi în cursul anului trecut cinci tineri au primit, fiecare, suma de 3000 lei/an din bugetul local.

Mădălin Guruianu susţine că „pentru a le sprijini iniţiativele şi pentru a le afla părerea despre subiectele puse în discuţie în cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe”, pe parcursul primelor luni din noul mandat a avut mai multe intâlniri cu tinerii din oraş, în cadre informale. De asemenea, potrivit declaraţiei acestuia, a fost printee iniţiatorii şi primcipalii susţinători ai aprteneriatului dintre municipiul Sfântu Gheorghe şi Asociaţia Pro Natura pentru depunerea unui proiect comun public-privat, pentru atragerea de fonduri naţionale pentru achiziţionarea de biciclete destinate închirierii, în Sf. Gheorghe şi pentru promovarea mersului pe bicicletă.

În ceea ce priveşte latura culturală şi de multiculturalitate, Mădălin Guruianu arată, în raportul său de activitate, că în perioada la care face referire a participat la majoritatea spectacolelor culturale din Sfântu Gheorghe, indiferent de limba în care au fost ţinute, a sprijinit iniţiativele  instituţiilor de cultură din municipiul reşedinţă de judeţ – Teatrul „Andrei Mureşanu”,  Teatrul „Tamasi Aron”, Centrul de Cultură Arcuş  şi „Studio M”. Totodată, a sprijinit şi a fost prezent la toate manifestările organizate cu ocazia „Festivalului de Colinde Povestea din Ajun „în cadrul căruia locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe s-au putut bucura de prezenţa, în concerete, a unor artişti de seamă precum Felicia Filip, Ştefan Hruşcă,  Mike Godoroja, Alexandra Uşurelu şi Bobby Stoica, precum şi de colindele interpretate de Corurile Catedralei Ortodoxe, Liceului de Artă, Liceului Mikes Kelemen şi Liceului Miko Imre.

Un moment cultural unic l-a reprezentat şi prezenţa la Sfântu Gheorghe, la sfârşitul anului trecut, a actorului Ion Caramitru, cu spectacolul „Dor de Eminescu”, spectacol realizat de Asociaţia de Tineret Ecou cu sprijinul Ministerului Culturii.

În calitate de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, Mădălin Guruianu aminteşte că a luat parte la marea majoritate a şedinţelor ce au avut loc, în cadrul cărora a preluat informaţiile necesare pentru susţinerea problemelor ridicate de elevi, cadre didactice şi conducerea unităţii de învăţământ, în faţa Consiliului Local şi al Primăriei Sfântu Gheorghe.

„Sunt absolut convins că pornind cât mai multe proiecte de impulsionare a oraşului şi mai ales a generaţiei tinere şi active din oraş, vom reuşi să schimbăm în bine faţa acestei zone binecuvântate de Dumnezeu, demonstrând din plin că împreună suntem mai buni şi că putem avea un viitor bun pe aceste meleaguri, români şi maghiari, deopotrivă”, menţionează Mădălin Guruianu, la finalul raportului său de activitate din primele luni ale noului mandat de Consilier Local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail