Cinci candidaţi, dintre care patru susţinuţi de partide şi un independent, s-au înscris în cursa pentru funcţia de primar al oraşului-staţiune Covasna, rămasă vacantă la sfârşitul anului trecut.

Potrivit Biroului Electoral, din partea UDMR va candida actualul viceprimar Thiesz Janos, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) îl susţine pe Malnasi Levente, fost primar al oraşului între anii 1992-2000, Forţa Civică l-a nominalizat pe Tabalai Gheorghe, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD), pe Dumitru Papuc. În cursă s-a înscris ca independent şi Popica Sorin Iordan, care este susţinut de mai multe partide româneşti.

Luni a fost ultima zi de înregistrare a candidaturilor, iar iniţial şi-a depus dosarul şi candidatul PDL Constantin Holopsin, care s-a retras după câteva ore fără explicaţii. Candidatul PP-DD şi-a depus candidatura cu doar un sfert de oră înainte de expirarea termenului limită.

Alegerile pentru desemnarea viitorului primar al staţiunii Covasna va avea loc pe data de 3 februarie, iar campania electorală se va desfăşura în perioada 20 ianuarie-2 februarie.

Alegerile parţiale au loc ca urmare a decesului fostului primar al staţiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, de profesie economist. Acesta a încetat din viaţă în urma unui infarct pe data de 23 noiembrie 2012, la vârsta de 48 de ani. Lorincz fusese ales primar pe listele UDMR Covasna şi se afla la cel de-al doilea mandat.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail