În cursul acestei săptămâni, Direcţia de Sănătate Publică Covasna s-a aprovizionat cu 5.500 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2012-2013, această cantitate reprezintând cea de-a treia tranşă sosită în judeţul nostru, din totalul de 11.000 de doze. 

Reprezentanta DSP Covasna, Igyarto Gabriella, ne-a spus că în primele două tranşe au fost aduse 2200 de doze, şi, din informaţiile centralizate la nivelul instituţiei, în jur de 2.000 de persoane din grupele de risc au primit, gratuit, vaccinul antigripal. Totodată, aceasta pune în vedere persoanelor care pot beneficia de acest vaccin că ar fi indicat ca, începând de săptămâna viitoare, să meargă la medicii de familie pentru a primi vaccinul antigripal.

Campania de vaccinare antigripală care se va încheia la data de 1 martie a.c., se adresează cu prioritate persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiilor şi persoanelor vârstnice  institutionalizate precum şi personalui medical.

Igyarto Gabriella a precizat că la finalul anului trecut campania de vaccinare a fost demarată cu întârziere, datorită achiziţionării din import a dozelor de vaccin antigripal, la nivel central.

Totodată, reprezentanta DSP Covasna ne-a mai spus că în campania anterioară de vaccinare antigripală, în judeţul Covasna a rămas nefolosită, la începutul lunii februarie 2012,  30% din cantitatea alocată judeţului nostru, şi asta datorită sistării campaniei de vaccinare dispusă de Ministerul Sănătăţii. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail