Trupa Osono din Sfântu Gheorghe va reprezenta România la ediţia din acest an a Festivalului Mondial de Teatru de Amatori de la Monaco.
Potrivit directorului teatrului Osono, Fazakas Misi, în cadrul festivalului programat în luna august vor fi prezentate aproape 50 de spectacole susţinute de formaţii şi trupe de amatori din 25 de ţări ale lumii. Osono va prezenta spectacolul documentar „Chipul din oglinda apei” care a avut premiera în primăvara anului trecut şi a fost jucat până acum de peste 160 de ori atât în ţară, cât şi în străinătate.
Fazakas Misi a declarat pentru AGERPRES că spectacolul „Chipul din oglinda apei” a fost conceput de membrii trupei pe baza experienţelor trăite de ei sau de colegii lor şi vorbeşte, printre altele, despre relaţiile de familie, despre părinţii prea ocupaţi de câştigarea banilor pentru traiul de zi cu zi, despre copii neglijaţi, vulnerabili şi însinguraţi.
„Spectacolul este cu atât mai impresionant cu cât este jucat de adolescenţi, care au şi conceput textul piesei, vorbind despre experienţele lor, ale colegilor”, spunea regizorul Fazakas Misi.
Trupa Osono din Sfântu Gheorghe va aniversa în curând două decenii de existenţă şi este una dintre cele mai longevive formaţii teatrale de amatori din ţară. În această trupă au activat de-a lungul timpului peste 150 de elevi din mai multe generaţii, care au câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale.
Fazakas Misi este de părere că teatrul este cel mai bun element de pedagogie şi este convins că anii de experienţă acumulaţi într-o formaţie de teatru îi va ajuta pe tineri în viaţă, indiferent dacă vor alege sau nu o carieră artistică.
Conducerea Osono şi-a propus ca pe viitor să amenajeze un centru cultural la Sfântu Gheorghe, cu sală de teatru, una de cinema, o bibliotecă şi sală de lectură unde tinerii să-şi poată petrece util şi plăcut timpul liber.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES