Ieri, înainte de ora prânzului,  la un atelier auto situat pe str. Puskas Tivadar din Sfântu Gheorghe a izbucnit un incendiu.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-a deplasat la locul indicat, unde a constatat că incendiul se manifesta la acoperişul atelierului auto şi se propagase şi la cel al casei de locuit.

Având în vedere amploarea flăcărilor ce se manifestau cu violenţă, alte două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Sf. Gheorghe au venit în sprijinul colegilor lor.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, au ars acoperişul atelierului construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aprox. 140 mp, acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp, materiale textile, 6 anvelope auto şi alte bunuri depozitate în construcţia afectată.

Pompierii militari au reuşit să salveze din incendiu 2 autoturisme, un scuter şi un ATV ce se aflau în atelier în momentul izbucnirii incendiului.

Incendiu la o casă din Zăbala 

Marţi seara,  dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat, prin sistemul 112, despre faptul că arde o casă de locuit din localitatea Zăbala.

Două echipaje de pompieri din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc şi un echipaj al SVSU Zăbala s-au deplasat la locul indicat şi au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Intervenţia promptă a pompierilor a dus la înlăturarea pericolului de extindere a incendiului, în urma căruia a ars peretele bucătăriei pe o suprafaţă de circa 2 mp.

Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic prin amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloace de încălzit.

(ISU Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail