Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se înghesuie să facă tot felul de cumpărături necesare pentru masa de Crăciun sau de Anul Nou, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Şiguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna vor efectua controale ce au ca scop prevenirea apariţiei toxinfecţiilor alimentare, şi, totodată, realizarea comerţului în condiţii civilizate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Directorul instituţiei Siko Barabasi Sandor, ne-a comunicat că în perioada 11-31 decembrie 2012, respectiv 01-07 ianuarie 2013, la nivelul judeţului Covasna se vor realiza controale şi acţiuni de supraveghere permanentă la nivelul operatorilor economici care procesează, depozitează, transportă sau valorifică produse alimentare. Astfel, în perioada 12-20 decembrie a.c. reprezentanţii DSVSA vor realiza un audit tehnic la toate unităţile de procesare carne/lapte (cu prioritate abatoarele) autorizate în jud. Covasna.

De asemenea, în intervalul 11-31 decembrie şi 01-07 ianuarie, exceptând zilele Crăciunului şi ale Anului Nou, personalul serviciilor de specialitate din cadrul DSVSA Covasna va supraveghea respectarea condiţiilor sanitar veterinare de autorizare/înregistrare şi funcţionare a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală şi non-animală, inclusiv restaurante, hoteluri, pensiuni ori alte locaţii autorizate pentru servirea mesei.

Directorul DSVASA Covasna, Siko Barabasi Sandor, atrage atenţia şi celor care doresc să expună şi să comercializeze produsele alimentare tradiţionale, în Târgurile de Crăciun amanajate în unele localităţi, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: comercializarea alimentelor cu ocazia diferitelor evenimente este permisă numai operatorilor economici care au o unitate autorizată/înregistrată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor pentru activităţi de obţinere şi comercializare a alimentelor, şi care au solicitat şi au primit un Aviz temporar sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor  (valabil numai cu ocazia evenimentului pentru care se solicită), eliberat de DSVSA Covasna, pentru participarea la evenimentul organizat de autorităţile locale, cu maxim 3 zile înainte de începerea evenimentului. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail