Deputatul PSD de Covasna Horia Grama, care a candidat pe listele USL în colegiul Întorsura Buzăului, a obţinut un nou mandat după redistribuirea voturilor.
La alegerile parlamentare de duminică acesta a întrunit 4.579 de voturi, adică de aproape 31% din numărul total şi s-a situat pe locul al doilea la nivelul colegiului IV după candidatul UDMR Covasna, Thiesz Janos, care a adunat 6.162 de voturi. Pe următoarele locuri s-au clasat candidatul Alianţei România Dreaptă (ARD) Valentin Ionaşcu cu 1744 de voturi şi candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD) Mathe Mihail cu 1072 voturi. Pentru că mandatul nu a fost adjudecat cu jumătate plus unu din voturi de nici unul dintre candidaţi, a intrat la redistribuire.
Horia Grama a declarat ieri, pentru AGERPRES, că va continua să lupte în Parlament pentru apărarea drepturilor şi intereselor românilor din judeţul Covasna, dar în acelaşi timp va pune umărul la dezvoltarea judeţului şi va căuta să atragă investitori care să creeze noi locuri de muncă. Acesta a menţionat că printre obiectivele sale prioritare pe termen scurt se numără menţinerea în funcţie a prefectului Codrin Munteanu, care s-a dovedit a fi un foarte bun profesionist şi un apărător al legii. Grama a menţionat si că se va opune cooptării UDMR la guvernare.
Horia Grama, de profesie inginer, s-a născut la Blaj, în judeţul Alba, în anul 1962, este căsătorit şi are un copil. Înainte de a deveni parlamentar a condus mai multe societăţi comerciale, iar între anii 2001 şi 2005 a fost prefect al judeţului Covasna.
Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei deputaţilor, deţine două terenuri în localităţile Hărman din judeţul Braşov şi Dalnic din judeţul Covasna, o casă şi două maşini.
Celelalte trei mandate de deputaţi au fost adjudecate din primul tur cu jumătate plus unu din voturi de UDMR Covasna prin fostul subsecretar de stat Marko Attila care a candidat în Colegiul uninominal Sfântu Gheorghe, actualul deputat Marton Arpad în colegiul Baraolt şi omul de afaceri Fejer Laszlo în colegiul Târgu Secuiesc.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES