Cu ocazia Zilei internaţionale a voluntarilor ce-a fost decretată de ONU în 1985, pentru  data de 5 decembrie, peste tot în lume se organizează programe prin care se evidenţiează importanţa voluntariatului.

Drept urmare, la sfârşitul săptămânii trecute Centrul de Voluntariat HITI,  în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna,  a organizat a treia ediţie a Balului Voluntarilor la care au fost prezenţi peste 100 de voluntari, reprezentând 25 de organizaţii din judeţul Covasna. În cadrul balului au fost premiate cele mai active organizaţii şi cei mai activi voluntari, printre aceştia numărându-se şi cel mai tânăr voluntar – Deregán Dorottya, în vârstă de doar 7 ani, din partea Serviciului de Ajutor Maltez, precum şi cea mai experimentată voluntară – Ercse Irén,  din partea Clubului Kiwanis.

La festivitate a fost prezentă şi viceprimarul oraşului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva  precum şi reprezentantul Crucii Roşii, Papp Adolf, ambii evidenţiind, în discursurile lor, rolul pozitiv pe care îl au organizaţiile non-guvernamentale, în cadrul comunităţilor locale.

Coordonatoarea Centrului de Voluntariat HITI, Grüman Éva-Orsolya, a declarat că în munca pe care o depun sunt ajutaţi, din ce în ce mai mult, de autorităţile locale şi judeţene, care de la an la an oferă mai mult spijin organizaţiilor active de voluntari din judeţul nostru. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail