Peste 1.100 de cadre didactice din judeţul Covasna au primit sau urmează să primească echivalentul sumei de 100 euro, aferentă anului 2010, pentru achiziţionarea de cărţi de spe­cialitate, după ce instanţa de judecată le-a acordat această facilitate legală, care le-a fost „tăiată” ca urmare a aplicării măsurilor de austeritate, de către guvernanţi.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztely Irma, a precizat că în baza hotărârilor judecătoreşti favorabile lor, un număr de 763 cadre didactice au beneficiat deja de suma de 335.879 lei, urmând ca alţi 349 de beneficiari să primească, în cursul lunii decembrie, banii ce li se cuvin pe anul 2010 – 188.105 lei, pentru cărţile de specialitate achiziţionate.

„Trebuie reţinut că acele cadre didactice care nu achiziţionează  publicaţii sau cărţi de specia­litate în valoare de 100 euro, în următoarele 10-15 zile, şi nu depun factura şi chitanţa la unităţile de învăţământ de care aparţin, pentru a intra în posesia acestei sume, vor pierde banii, deoarece sumele respective nu se transferă în anul financiar următor. Ar fi păcat să-i piardă, după ce i-au câştigat în instanţă” a conchis Keresztely Irma.

Potrivit acesteia, peste 3.000 de cadre didactice din judeţul Covasna au beneficiat de suma de 100 euro pentru cărţi, înainte de sistarea acestei facilităţi, în anul 2010.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail