Festivalul „Povestea din Ajun” din acest an, de care ne mai despart mai puţin de două săptămâni, aduce la Sfântu Gheorghe mari nume din peisajul muzical autohoton:  Felicia Filip,  Ştefan Hruşcă, Mike Godoroja, Alexandra Uşurelu. 

Ștefan Hrușcă după 30 de ani la Sfântu Gheorghe! 

Seria concertelor de Crăciun va fi deschisă de Ștefan Hrușcă, cel mai iubit interpret de muzică folk şi de colinde din spațiul românesc, care va susţine un concert  la Biserica Krisztus Kiraly, în data de 11 decembrie a.c. „Revin cu drag la Sfântu Gheorghe după oareșice vreme, de când n-am mai fost la dumneavostră. O să fie o seară magică, la Povestea din Ajun, așa cum vreau să se întâmple cu colindele pe care de-a lungul anilor le-am cântat în multe locuri pe unde mi-am întâlnit prietenii. Sper ca aceste colinde pe care o să vi le spun să vă încălzească și să ne facă mai bun, pentru a primi vestea Nașterii Puncului Ceresc”, a  spus Ștefan Hrușcă.

Prețul unui bilet la Concertul Extraordinar Ștefan Hrușcă este 10 lei, acestea putându-se achiziționa online pe pagina evenimentului, de la Biroul de Evenimente Culturale, de la Catedrala Ortodoxă sau prin telefon la numerele 0747035080 şi 0751347433.

Jazz cu Mike Godoroja, cadou pentru medici 

Următorul concert va fi susţinut de Mike Godoroja, împreună cu formația sa, în data de 15 decembrie, la Sala Albastră a Bibliotecii Bod Peter.

Evenimentul din acest an va fi dedicat unei bresle esențiale pentru comunitate – medicii – după ce anul trecut au fost omagiați profesorii.

Colinde în liceele „3M” cu Alexandra Ușurelu 

Devenit deja o tradiție, Turneul de Colinde 3M, ce va avea loc în perioada 18-19 decembrie, va fi susținut în cele trei licee de prestigiu din Sfântu Gheorghe: „Mihai Viteazul” , „Szekely Miko” şi „Mikes Kelemen”.

Potrivit organizatorilor, acest turneu  se va bucura de prezența Alexandrei Ușurelu, o voce tânără, de invidiat, ce reușește să capteze atenția auditoriului, din primele momente.

Corul Seminarului teologic din Sibiu la Catedrala Ortodoxă 

Pentru al doilea an consecutiv, aproximativ 50 de tineri ce fac parte din Corul Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu vor susține un concert de colinde la Catedrala Ortodoxă, pe data de 19 decembrie.

Concert de senzație Felicia Filip la finalul Poveștii din Ajun

Seria concertelor de Crăciun va fi încheiată de celebra soprană Felicia Filip, care va cânta  într-un spectacol extraordinar ce va avea loc pe data de 20 decembrie, la Biserica Evanghelică, împreună cu cvintetul Anatoli.

“Pe 20 decembrie la Biserica Evanghelică din Sfântu Gheorghe ne vom întâlni să ne urăm mulți ani fericiți și să cântăm colinde, să simțim mirosul cozonacului aburind, să auzim clopotul Bisericii Evanghelice și mai ales clinchetul râsului de copii. Vă aștept!” a declarat Felicia Filip.

Pe lângă aceste concerte minunate, organizatorii „Poveştii din Ajun”  pregătesc, şi în acest an, o serie de surprize dintre care menționăm: Cartea de colorat, Căsuța din Poveste, colindele în autobuz, Atelierul Povestea din Ajun și multe altele.

Festivalul  Povestea din Ajun se va desfășura în perioada 5-20 decembrie 2012 și este un eveniment organizat de Asociația de Tineret ECOU.

“Anul acesta am reușit să implicăm în organizarea Festivalului Povestea din Ajun peste 50 de tineri voluntari, elevi, studenți și absolvenți de studii superioare. Este un eveniment de o amploare foarte mare și ne bucurăm că  putem aduce în fața publicului covăsnean asemenea nume de referință din muzica autohtonă”, a declarat Alexandru Ujvarosi, președintele Asociației de Tineret ECOU. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail