• oferta pentru alegători a candidatului Partidului Ecologist, Vasile Antonie Tămaş
Tânărul candidat la funcţia de deputat în Colegiul 1 Sfântu Gheorghe, din partea Partidului Ecologist, Vasile Antonie Tămaş, absolvent al Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, şi masterand al aceleiaşi instituţii de învăţământ superior, a intrat în campania electorală pentru alegerile parlanentare din luna decembrie, din dorinţa de a oferi alegătorilor covăsneni o variantă la ceea ce au primit până în prezent de la politicienii noştri.
Te rog să ne spui nouă, iar prin intermediul nostru tuturor alegătorilor din Sfântu Gheorghe, care este oferta ta electorală?
Sunt cel mai tânăr candidat din ţara comorilor naturale şi sufleteşti, şi pornesc la drum cu sloganul „pe noi ne vor vota oamenii şi munţii”. Asta înseamnă că mă voi axa foarte mult pe resursele naturale ale judeţului, care nu sunt evaluate şi cercetate cum se cuvine. Toate cercetările şi căutările de până acum, toate valorificările cinstite ale acestor resurse naturale s-ar putea face numai în momentul în care noi, Partidul Ecologist Român, vom reuşi să atingem pragul alternativ sau pragul de 5%, intrând astfel în Parlamentul României. Astăzi, oamenii privesc în jur şi sunt total nemulţumiţi de ceea ce văd, deoarece natura este folosită în defavoarea lor. În primul rând le este interzisă valorificarea directă a produselor proprii pentru că alţii au acaparat domeniul agricol, dar şi pe cel forestier, iar oamenii nu mai văd în natură decât o afacere făcută de unii semeni de-ai lor. Asta e realitatea!
Trecând în alt plan, izvoarele de apă minerală din judeţul nostru, dar nu numai, sunt lăsate în paragină, sunt degradate, în condiţiile în care acestea ar putea reprezenta o imagine foarte bună mai ales la nivel internaţional, pentru judeţul Covasna, şi ar putea fi căutate pentru proprietăţile lor terapeutice. De aceea, pornesc la drum cu premisa că în primul rând trebuie valorificate elementele naturale de către cei competenţi. Iar când spun competenţi mă refer la oamenii promovaţi de ecologişti, aşa cum sunt şi eu, care am fost cooptat pentru a intra în această campanie de către preşedintele PER, dl. Şimon Gheorghe, care candidează pentru funcţia de senator în colegiile 1 respectiv 2 din judeţul Covasna. Oameni asemenea nouă nu pornesc în campania electorală cu premise materiale.
Cu ce sunt diferiţi candidaţii PER, faţă de ceilalţi candidaţi?
În aceste alegeri parlamentare ecologiştii vin cu o echipă bună, tânără, atât la nivel naţional cât şi la nivel local. În ceea ce mă priveşte, din postura de candidat consider că eu, ca persoană, precum şi imaginea mea sunt suficient de cunoscute în interiorul judeţului, şi-n Sfântu Gheorghe. În majoritatea judeţelor ţării în care Partidul Ecologist are pondere mai mare de opţiune printre alegători, s-a decis scoaterea în evidenţă a acelor persoane care vor însemna ceva pentru comunitatea pe care o reprezintă. În vârf nu sunt puşi anonimi care să încerce să penetreze gândurile alegătorilor, ci sunt oameni care din punct de vedere cultural, sportiv, agicol, respectiv creşterea animalelor – activitate cu care se ocupă şi preşedintele PER Covasna, Şimon Gheorghe, au demonstrat că se poate lucra, se poate conlucra atât cu natura umană cât şi cu natura materială, cu mediul înconjurător.
Reprezentanţii celorlalte partide care au intrat în actuala întrecere electorală, până în prezent au vorbit doar despre lucruri neinteresante. Şi spun aceasta deoarece, deşi aceştia promit alegătorilor că vom reuşi să ne ridicăm, vedem că pe zi ce trece că sunt costuri mai mari, deficite bugetare, nereguli săvârşite de cei care ne-au condus atâta timp şi care vor să ne conducă şi în continuare.
Ce-ar trebui să ştie, în plus, cei cărora le solicitaţi votul în favoarea candidaţilor Partidului Ecologist Român?
Alegătorii trebuie să ştie că planurile noastre pot fi concretizate numai printr-o intrare în Parlament. Nu contează dacă cu unul sau cu mai mulţi parlamentari ai PER, important e ca acolo să se facă auzită vocea naturii!
Eu sunt foarte realist, sunt conştient că anumite formaţiuni politice au o putere mult mai mare şi votul va tinde să meargă înspre acestea. Însă, oamenii care doresc o restabilire a lăgăturii dintre om şi natură nu pot obţine acest lucru decât dacă dau votul candidaţilor Partidului Ecolgist Român!
Eu nu doresc să iau electoratul nimănui, nu pornesc cu această premisă, ci doresc să-i conving pe cei care nu mai au încredere să meargă la vot, din cauza lucrurilor negative care s-au petrecut în ultimul timp, să vină să aleagă pentru natură, pentru stabilirea echilibrului, pentru viitorul nostru! (P)
Maria Graur