Toţi candidaţii Alianţei România Dreaptă (ARD) Covasna, formată din PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică, nominalizaţi pentru alegerile parlamentare, au fost validaţi pentru scrutinul din luna decembrie, aceştia depunându-şi candidaturile în cursul zilei de ieri. Întrebaţi de intenţiile pe care le au în judeţul Covasna, în cadrul unei conferinţe de presă, în eventualitatea în care vor fi aleşi, principalul răspuns a fost legat de crearea unor noi locuri de muncă, prin atragerea investiţiilor.

Radu Viorel, candidat pentru Colegiul uninominal I Sfântu Gheorghe, a vorbit despre ideile sale de perspectivă privind crearea a 3.000-4.000 noi locuri de muncă în judeţ, menţionând faptul că are un “as în mânecă”- respectiv un investitor secret. Candidatul îşi propune să facă în aşa fel încât taxele şi impozitele să fie mai mici sau, dacă nu se poate, să fie îngheţate la nivelul celor din prezent. De asemenea, el intenţionează să ofere mai puţine ajutoare sociale pentru cei care nu muncesc.

Fostul deputat PDL Petre Străchinaru, care candidează pentru Colegiul uninominal II Covasna-Întorsura Buzăului, a insistat asupra necesităţii reintroducerii Zonei Buzaielor în circuitul judeţului Covasna, deoarece “chiar şi după 22 de ani de la revoluţie această zona e marginalizată”. Dânsul doreşte să creeze o legătură între reşedinţă şi Zona Buzaielor, sens în care a declarat că va lupta pentru acest ideal, indiferent ce guvern va veni la conducere.

Şi candidatul Gheorghe Ion, rezervist şi director de vânzări la un lanţ de magazine,  nominalizat pentru Senat în Colegiul I Sfântu Gheorghe-Baraolt, a vorbit despre necesitatea creării unor noi locuri de muncă în Sfântu Gheorghe şi Baraolt. Acesta a insistat asupra necesităţii redeschiderii unor puncte de lucru miniere şi a parteneriatelor străine. Candidatul a afirmat  că se pot face realizări şi pe plan local, împiedicându-se astfel migraţia tinerilor.

Din partea ARD şi-au mai depus candidaturile inginerul Liviu Comănici pentru Colegiul III Târgu Secuiesc şi inginerul silvic Valentin Ionaşcu, fost director al Direcţiei Silvice Covasna, al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi fost subprefect, pentru colegiul IV Întorsura Buzăului.

Emilia Muntean

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail