Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, 16 candidaţi din judeţul nostru s-au înscris pentru susţinerea examenului de rezidenţiat care se va desfăşura în data de 25 noiembrie a.c

Potrivit unui comunicat de presă emis recent de Ministerul Sănătăţii, concursul se va desfăşura, ca şi anul trecut, descentralizat, în şase centre universitare din ţară (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova) pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie. Conform sursei menţionate, fiecărui centru universitar îi vor fi arondate şi judeţele pentru care se organizează rezidenţiat pe post.

Potrivit site-ului oficial al concursului, www.rezidentiat.info, concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Detalii privind numărul locurilor, al posturilor scoase la concurs, metodologia şi  alte informaţii sunt publicate pe pagina oficială de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, secţiunea „rezidenţiat”,  sau pe pagina web www.rezidentiat.info.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail