Conducerea Colegiului Medicilor Covasna consideră că este necesară revizuirea şi modificarea Programei şcolare de Educaţie fizică, precum şi notarea elevilor, astfel încât aceştia să nu se mai sustragă de la orele de sport.

Preşedinta Colegiului, dr. Lucia Seres a declarat miercuri că foarte mulţi elevi solicită scutiri medicale pentru orele de sport invocând tot felul de motive mai mult sau mai puţin reale, dar unii dintre ei recunosc că nu vor să participe la aceste ore pentru că normele sunt prea grele şi riscă să ia note proaste şi să-şi strice astfel mediile generale.

Lucia Seres consideră că singura cale de a încuraja elevii să practice cu plăcere sportul şi să renunţe la a mai inventa tot felul de boli imaginare pentru a scăpa de orele de educaţie fizică ar fi notarea lor cu calificative, respectiv bine, satisfăcător, admis sau respins.

„Pentru a încuraja sportul de masă nu ar trebui să fie presiune pe medii”, a spus Lucia Sereş.

Aceasta a menţionat şi că o serie de boli se tratează prin gimnastică medicală, prin urmare consideră că ar fi indicat ca profesorii de sport să facă diferenţiat exerciţii la clasă pentru a-i putea capacita şi pe elevii care din anumite motive medicale nu pot ţine pasul cu ceilalţi colegi şi preferă să aducă scutiri medicale.

Conducerea Colegiului Medicilor Covasna a prezentat aceste propuneri Inspectoratului Şcolar şi urmează să le înainteze şi Ministerului Educaţiei.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail