După succesul ediţiei pilot de anul trecut, proiectul de promovare a oraşului Sfântu Gheorghe – SHORTCUT – student contest – revine.
Organizat de către Asociaţia de Tineret Ecou şi Asociaţia Culturală şi de Tineret Regös, proiectul se adresează studenţilor din Sfântu Gheorghe plecaţi la studii în diversele centre universitare din ţară şi se desfăşoară sub forma unui concurs care promovează interacţiunea.
Potrivit organizatorilor, unul din scopurile proiectului este crearea unei platforme de întâlnire pentru studenţi români şi maghiari, cu ajutorul unui concurs, unde îşi pot demonstra abilităţile privind rezolvarea problemelor îşi pot testa curajul, stăruinţa, caracterul într-o mică comunitate, echipă.
Concursul este conceput pentru 16 echipe care vor fi distribuite teritorial, în următorul fel: 4 echipe formate din studenţi care învaţă la facultăţile din Cluj-Napoca, 4 echipe formate din studenţi care învaţă la facultăţile din Bucureşti, 4 echipe formate din studenţi care învaţă la facultăţile din Braşov, 2 echipe formate din studenţi care învaţă la facultăţile din Târgu Mureş şi 2 echipe formate din studenţi care învaţă la facultăţile din Iaşi, Timişoara, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc etc.
„După ediţia de anul trecut, după ediţia pilot, când am avut 5 echipe, anul acesta revenim (…) Am deschis înscrierile pentru 16 echipe din diverse centre universitare. Regula e destul de simplă, un student trebuie să fie din Sfântu Gheorghe, celălalt din afara oraşului, coleg cu acela. Este un proiect de promovare a oraşului prin ochii studenţilor, care pot să-l redescopere, cei din Sfântu Gheorghe, sau pot doar să-l descopere, cei care vin pentru prima dată la noi ”, a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Mădălin Guruianu, unul dintre coordonatorii proiectului. Acesta a precizat că ediţia de anul trecut a avut un succes deosebit: „Avem surprize foarte mari anul acesta, şi un premiu pe măsură. Deocamdată aşteptăm înscrierile şi sperăm ca să se creeze, practic, această platformă de întâlnire a studenţilor români şi maghiari, care pleacă de acasă pentru un timp mai scurt sau mai lung”, a mai spus Mădălin Guruianu.
Concursul va avea loc între 16 şi 18 noiembrie (a.c), iar în programul acestuia vor exista probe prin care pot fi experimentate locaţiile speciale din Sfântu Gheorghe, probe privind rezolvarea problemelor, probe de curaj, stăruinţă şi agilitate.
Conform regulamentului, fiecare echipă poate fi formată din trei studenţi, maximum unul născut în Sfântu Gheorghe. Mai trebuie ştiut că nu sunt impuse reguli cu privire la sexul şi vârsta participanţilor.
Găzduirea studenţilor musafiri este responsabilitatea participantului originar din Sfântu Gheorghe, dar în anumite cazuri speciale se pot acorda derogări de la această situaţie, urmând ca şi cazarea să poată fi asigurată de către organizatori.
Pe durata concursului, organizatorii asigură o masă caldă pe zi şi multă distracţie. Conform acestora, duminică, 18 noiembrie, concurenţilor le-au fost pregătite mai multe cadouri pentru relaxare activă (Paintball, Bowling, Teatru etc.)
Data înscrierii este 9 noiembrie 2012, urmând ca în 10 noiembrie să fie anunţate echipele admise. Înscrierile se fac trimiţând un e-mail la adresele [email protected] sau [email protected], [email protected]
Trebuie ştiut că nu există taxă de înscriere, dar organizatorii îşi rezervă dreptul de a alege concurenţii pe baza cv-urilor celor care se înscriu.
Parteneri în organizare: Sfântu Gheorghe, Capitala Culturală şi de Tineret a Ţinutului Secuiesc. (A.C.)