Preşedintele filialei Covasna a CNSLR „Frăţia”, Vasile Neagovici consideră că e nevoie de reformă şi în rândul sindicatelor, apreciind că la nivel naţional ar trebui să existe maximum două confederaţii care să facă eforturi concentrate în a-şi atinge scopurile.

Vasile Neagovici a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că e nevoie de oameni credibili în fruntea sindicatelor, dar şi de o profesionalizare a acestor structuri.

„Eu cred că la nivel naţional ar trebui să existe cel mult două confederaţii sindicale. Şi trebuie schimbaţi toţi (liderii sindicali actuali-n.r). Cred că şi aici ar trebui să vină o schimbare pentru că după 22 de ani la preşedinţia confederaţiei probabil nu mai ai suficientă energie. Am spus mereu că trebuie să vorbim mai puţin şi să facem mai mult, să ne profesionalizăm, să avem jurişti, economişti lângă noi să ne putem face treaba cum trebuie (…) Au mai fost încercări de a unifica mişcarea sindicală, dar nu s-a reuşit pentru că (…) nu pot sta doi pe un scaun de preşedinte numai dacă unul îl ţine pe celălalt în braţe”, a declarat Vasile Neagovici.

Acesta a mai spus că a solicitat Prefecturii Covasna să convoace Comisia de Dialog Social pentru ca sindicatele să-şi poată expune nemulţumirile legate de Legea dialogului social şi Codul Muncii care au fost modificate de fosta guverare şi au adus grave prejudicii materiale şi morale salariaţilor. Vasile Neagovici a menţionat că CNSLR „Frăţia” va organiza acţiuni de protest în stradă numai după ce se vor epuiza toate căile de dialog şi dacă rezultatul nu va fi unul satisfăcător, arătând că acest sindicat nu vrea să fie implicat în nici un fel de jocuri politice ori de altă natură. Iar eventualele acţiuni revendicative nu vor mai fi organizate în comun cu alte confederaţii sindicale la nivel local, deoarece nu s-au implicat pe măsura aştepărilor.

„Eu am avut destule nemulţumiri în ultimii patru ani şi-mi aduc aminte de greva bugetarilor când noi am scos în stradă angajaţii din Sănătate şi am închis Direcţia Finanţelor Publice, iar profesorii stăteau la bere prin parc şi cei din Administraţie se uitau la televizor la aia care se aflau în grevă de solidaritate (…) Eu m-am săturat de tot felul de alianţe cu structuri din astea care sunt mai mult vocale şi mai puţin prezente şi nu fac nimic.”, a conchis liderul CNSLR „Frăţia”.

Şedinţa Comisiei de dialog social constituită la nivelul Prefecturii Covasna va avea loc joi, de la ora 14.

Oana  Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail