Uniunea Judeţeană CNSLR Frăţia – Filiala Covasna a solicitat Instituţiei Prefectului Judeţul Covasna, printr-o adresă înaintată în cursul zilei de marţí,  convocarea Comisiei de Dialog Social în vederea prezentării şi dezbaterii revendicărilor sindicale.

Într-un comunicat de presă transmis de directorul Cancelariei Prefectului, Alina Natalia Drincă, se precizează că instituţia pe care o reprezintă a convocat Comisia de Dialog Social pentru săptămâna viitoare, joi.

Preşedintele CNSLR Frăţia – Filiala Covasna, Vasile Neagovici, ne-a spus că temele propuse pentru discuţia de săptămîna viitoare  sunt: majorarea salariului minim pe economie, păstrarea şi crearea de  locuri de muncă, deblocarea posturilor din sistemul bugetar, blocate în anul 2009, modificarea şi aplicarea legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, aprobată în anul 2009, blocarea privatizării companiilor strategice, cu capital majoritar de stat, şi, nu în ultimul rând, modificarea de urgenţă a Legii dialogului social, aprobată în anul 2011.

Solicitării CNSLR Frăţia – Filiala Covasna i s-a alăturat şi C.N.S. „Cartel Alfa”- Uniunea Sindicală Teritorială Covasna, care, în cursul zilei de ieri a depus o adresă la Prefectura Covasna. Bong Vilmos, preşedintele acesteia a declarat că filiala pe care o reprezintă „consideră că actuala legislaţie a muncii reprezintă actul de legalizare a vânzării de către Statul Român a drepturilor şi intereselor propriilor lucrători, în favoarea investitorilor străini”. Totodată, acesta a arătat, în adresa înaintată către prefectul Codrin Munteanu, că „legislaţia în domeniul muncii reprezintă o prioritate pentru toţi lucrătorii, indiferent dacă sunt sau nu membri de sindicat, deoarece pachetul de legi din domeniul muncii trebuie să constituie principalul element ce oferă lucrătorilor garanţia unei reale protecţii a locului de muncă, a respectării drepturilor fundamentale şi o relaţie echilibrată între angajat şi angajator”.

Reprezentanţii sindicaliştilor covăsneni îşi exprimă speranţa că propunerile de modificare înaintate actualei coaliţii de guvernare să fie însuşite şi promovate conform promisiunilor cuprinse în protocolul semnat în 28 februarie 2011 de reprezentanţii USL şi de cei au unor confederaţii sindicale şi patronale din România.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail