OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI

de pe lângă Tribunalul Covasna

Vă informăm că în urma verificărilor efectuate în baza de date/dosarul comerciantului, am identificat 545 de firme care au puncte de lucru expirate (documente care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiilor cu destinaţie de sediu secundar nu mai sunt în termen de valabilitate)-motiv pentru care obligaţia legală este aceea de a solicita prelungirea valabilităţii sediului secundar sau desfiinţarea punctului de lucru respectiv.

De asemenea, am identificat 670 de societăţi comerciale a căror perioadă de suspendare a activităţii a expirat, motiv pentru care sunt obligate să întreprindă demersurile pentru reluarea de activitate sau dizolvarea firmei, după caz. Obligaţia de a intra în legalitate incumbă din prevederile art 21 lit, a, coroborat cu art 22 din Legea 26/1990 republcată cu modificările ulterioare.Nerespectarea prevederilor precizate se sancţionează cu aplicarea amenzii judiciare în conformitate cu prevederile art.44 din Legea 26/1990.

Pentru îndrumare prealabilă privind formalităţile legale vă puteţi adresa biroului de asistenţă din cadrul Oficiului Registrului Comerţului Covasna.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail