Zilele acestea, se organizează cursul „Moni­torizarea creanţelor bugetare; Ţinte de colectare a veniturilor bugetare”. La această acţiune sunt invitaţi să participe  reprezen­tanţi ai direcţiilor de finanţe publice din 12 judeţe, printre care şi Covasna.

Cursul cu tema „Monitorizarea creanţelor bugetare; Ţinte de colectare a veniturilor bugetare”, are loc în 4-5 octombrie, la Centrul Zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă, şi se adresează persoanelor cu atribuţii în activitatea de administrare a veniturilor de la nivelul direcţiilor finanţelor publice judeţene din 12 judeţe: Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Galaţi, Harghita, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea, anunţă adevărul.ro.

Conform sursei citate, cursul va fi susţinut de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia generală de planificare strategică şi monitorizare a realizării creanţelor bugetare, iar agenda sa „cuprinde modul de fundamentare a programului de încasări venituri bugetare; realizarea creanţelor bugetare prin executare silită; declararea stării de insolvabilitate; recuperarea creanţelor rezultate din nereguli/fraude care aduc prejudicii bugetului”.

În sursa amintită se precizează că persoanele participante la curs vor avea obligaţia diseminării informaţiilor primite, în calitate de formatori către colegii cu atribuţii în acest domeniu.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail