Controlul terenurilor agricole prin procedura de „teledetecţie” a pus pe „jar” toţi funcţionarii din Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Covasna. Este pentru prima dată când se confruntă cu o astfel de procedură, de când s-a înfiinţat această instituţie.

„Nu este greu, dar este ceva nou, de aceea în acest moment a trebuit să mobilizăm toate forţele fizice şi intelectuale şi toată logistica de care dispunem pentru atingerea obiectivului. În consecinţă, funcţionarii responsabili de dosar, funcţionarii care instrumentează dosarul în control administrativ şi inspectorii care efectuează controlul la faţa locului, sunt organizaţi în echipe pentru desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii de follow-up”, a declarat directorul executiv al APIA Covasna, Angela Negoiţă.

Această acţiune face parte dintr-un şir de obiective care trebuie atinse, termenul limită fiind 5 octombrie.

„Este imperios necesar să se lucreze eficient şi cu multă inteligenţă fiindcă în această ecuaţie sunt câteva necunoscute, iar obligaţia noastră este de a evita unele greşeli care ar putea duce la penalizarea fermierilor pe de o parte, iar pe de altă parte, la creşterea ratei de eroare, creştere, ce nu este agreată de forurile europene. În altă ordine de idei, această organizare şi mobilizare este obligatorie, deoarece în 16 octombrie trebuie să începem plăţile în avans, iar acest lucru nu poate fi posibil decât dacă s-a încheiat tot ce ţine de control şi teledetecţie”, a mai spus directoarea APIA Covasna.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail