Între 30 septembrie 2012 – 30 martie 2013, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna organizează un concurs judeţean pentru grupurile non-formale, ONG-urile care sunt implicate în viaţa comunităţilor din satele judeţului Covasna.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna, proiectul, care se numeşte „Coliba de poveste”, constă într-un concurs cu două secţiuni: secţiunea localităţilor mici (maximum 700 de locuitori) şi cea a localităţilor mari (minimum 800 de locuitori).

Câştigătorii celor două secţiuni vor primi fiecare, toate dotările necesare unei „colibe de poveste”. Mai precis vor fi amenajate două spaţii/încăperi cu atmosferă de poveste: mobilier făcut şi pictat de meşteri locali (etajeră, mese, scaune, cuier etc.), accesorii (covoare ca-n poveşti, perdele, paravan pentru păpuşari etc.), materiale consumabile pentru diverse activităţi tematice.

De-a lungul celor şapte luni de concurs, localităţile participante vor trece prin şapte probe, din care una este permanentă iar celelalte se vor schimba la intervale de 2-3 săptămâni. Cele şapte probe/etape de concurs constau în documente scrise, fotografii şi scurt metraje pe care concurenţii trebuie să le realizeze şi să le trimită pe adresa organizatorilor concursului, iar acestea vor fi evaluate de un juriu alcătuit din profesionişti în domeniu.

Fiecare localitate se poate înscrie în concurs numai cu o singură echipă. La înscriere, sunt necesare următoarele documente: act doveditor, din partea unei instituţii publice locale (primărie, biserică, şcoală sau grădiniţă), care confirmă că în localitate există o încăpere ce poate deveni „coliba de poveste” (încăperea trebuie să fie de minimum 30 de metri pătraţi şi să NU fie locuinţă particulară); o declaraţie că încăperea este pusă la dispoziţia echipei timp de minimum 2 ani, şi un contract de închiriere (copie), valabil un an, cu privire la destinaţia respectivei încăperi.

Dacă echipa participantă are o încăpere proprie, este suficient şi un act doveditor de proprietate. Conducătorul echipei trebuie să prezinte un CV (curicculum vitae) şi o descriere a echipei (numele echipei, numărul membrilor, vârsta şi ocupaţia acestora, motivaţia participării la concurs).

Înscrierile se fac personal, la sediul Centrului de Cultură, P-ţa Libertăţii nr.2, zilnic, între orele 9-16, sau prin poştă la adresa: 520008 – P-ta Libertăţii nr.2, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, contact 0267-351648, e-mail:[email protected]

Data limită de depunere a dosarelor este 26 septembrie 2012.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail