Din ciclul seriilor de copii care au avut ocazia să petreacă  o mini-vacanţă de neuitat la malul Mării Negre în Complexul Delfinul de la Năvodari,  în prag de toamnă, înainte de începerea anului şcolar 2012-2013, şi ultima serie de fapt din acest an, au fost şi copiii şcolilor din Valea Mare, Dobârlău şi Covasna.

O tabară foarte bine organizată, din toate punctele de vedere, unde atât copiii cât şi cadrele însoţitoare au avut parte de un sejur de neuitat.

Aflaţi pentru prima oară unii pe litoral, au fost extrem de încântaţi de apa mării, nisip, plajă, pescaruşi, răsărit de soare, iar pentru alţii revederea locurilor a fost o alinare caldă a sufletului.

Gazdele primitoare, vremea frumoasă, mâncărurile gustoase şi îndestulătoare, ospitalitatea caldă a organizatorilor, toate au cumulat la starea de bine a fiecăruia dintre noi.

În fiecare zi au avut loc competiţii şi concursuri sportive între elevii şcolilor participante, (atletism-viteză, rezistenţă, trasul frânghiei în apă, predarea ştafetei în apă, fotbal, handbal, săritura de pe loc, construcţii în nisip pe plajă, concursuri de cultură generală, karaoke, bal mascat, concurs de miss şi mister, jocuri interactive, discotecă în aer liber, foc de tabără pe plajă la miezul nopţii, înaintea plecării), au reprezentat  “picanteriile” mini-vacanţei.Nu au scăpat din vizor nici supraveghetorii, concursul “Să râdem de profi!”, fiind cel mai amuzant pentru copii, în care cadrele însoţitoare au fost nevoite să joace roluri haioase din piese de teatru, poveşti sau să danseze pe melodii de generaţie nouă (rap, dance, pop, etc) sau aceştia s-au văzut în “oglindă”, elevii fiind invitaţi să imite fără reţineri comportamentul, gesturile şi vorbele supraveghetorilor.

Vizitarea Delfinarului, a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie, a Minirezervaţiei Naturale (Parcul Zoo), a Acvariului, plimbarea cu Telegondola deasupra staţiunii Mamaia, adrenalina maximă din Parcul de Distracţii din Mamaia, au fost alte picanterii, reprezentând şi obiectivele prinicipale ale taberei.

Seria copiilor din acest an din Valea Mare (şi nu numai) a fost exemplară, aceştia fiind cuminţi, ascultători, dornici să participe la toate acţiunile organizate în tabară.

Pentru Şcoala “Mihai Eminescu” din Valea Mare (precum eram numiţi la toate competiţiile), revenirea pe locurile natale, cu 5 diplome câştigătoare, a însemnat o adevarată mândrie şi o bucurie pentru copiii participanţi la respectivele concursuri. Astfel, din ultima serie de la Năvodari (02 septembrie-08 septembrie ), alături de judeţul Covasna au fost participante şi judeţele Harghita şi Constanţa, cu elevii şcolilor din respectivele judeţe, am reuşit să obţinem următoarele locuri: Locul I-Atletism-viteză-Ionuţ Buscu; Locul II-Atletism-rezistenţă-Ionuţ Buscu;  Locul I-Ştafeta în apă – Ionuţ Buscu, Valentin Suciu, Nicolae Căprariu, Ioan Căprariu, Bogdan Anton, Gheorghe Anton;  Locul I- Săritura de pe loc-Ionuţ Buscu;  Locul I- Construcţii în nisip-Echipa Junior-cu lucrarea “Delfinul Cecel”-Ramona Călianu, David Lazăr, Delia Suciu, Gabriela Bularca, Anisia Savu (pitica de nici 3 anişori fiind numită mascota echipei “Mihai Eminescu” de către coordonatoarea principală a taberei Prof. Mona Calciu, Anisuca luând şi locul I de la coadă la competiţia- Săritura de pe loc!).

Mergând pe vechea zicală – “Important e să participi, nu să câştigi!”, toate competiţiile au fost adevărate stimulente pentru toţi copiii.

Mulţumim respectuos organizatorilor principali din judeţul nostru (D-lui Horia Grama, Deputat PSD Covasna, d-lui Primar Gheorghe Avram -Valea Mare), precum şi partenerilor constănţeni.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru frumoasa vreme, în care zilnic pe toată perioada sejurului a fost posibilă baia în apa mării, cu  bălăceală maximă, joacă în valuri,  expunere prelungită la soare pe nisipul litoralului, toţi revenind acasă cu un bronz frumos, de vară târzie.

Dr. Claudia Savu

Valea Mare

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail