Timpul de intervenţie al poliţiştilor din judeţul Covasna s-a înjumătăţit după reînfiinţarea secţiilor din mediul rural, afirmă conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Adjunctul şefului Inspectoratului, Silviu Stoenescu, a declarat marţi că în peste 90% din cazuri poliţiştii ajung la locul intervenţiei într-un interval de maximum zece minute de la alertare prin numărul de urgenţă 112, iar în multe situaţii au reuşit să prindă autorii infracţiunilor în flagrant.

„După reintroducerea secţiilor locale de Poliţie timpul de reacţie a scăzut de la aproape 20 de minute la 10, practic s-a înjumătăţit”, a declarat Silviu Stoenescu.

Acesta a mai spus că circa 40 de posturi din secţiile de Poliţie reînfiinţate sunt vacante, dar urmează să fie ocupate în următoarele luni cu absolvenţi ai instituţiilor de profil din promoţia acestui an.

Începând cu data de 1 septembrie, în judeţul Covasna şi-au reluat activitatea 38 de secţii de Poliţie din mediul rural desfiinţate anul trecut. În urma restructurării, în judeţul Covasna au fost menţinute doar două posturi de Poliţie locale, cel de la Vâlcele, unde trăieşte cea mai mare comunitate de romi din judeţ, şi cel de la Comandău, o localitate izolată în munţi, aflată la o altitudine de 1177 de metri.

Primarii din judeţul Covasna au semnalat în repetate rânduri că desfiinţarea posturilor locale de Poliţie nu a fost o măsură bună, deoarece s-au înmulţit nu doar furturile de pe terenurile agricole şi din păduri, ci şi din gospodăriile populaţiei, în special din cele locuite de persoane bătrâne ori singure.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail