Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Torok Zsuzsanna,  a precizat că sâmbătă, 8 septembrie, echipajele de urgenţă ale SAJ Covasna au intervenit pentru a acorda asistenţă medicală la accidentul colectiv de la Chilieni. La faţa locului s-au deplasat 5 echipaje de urgenţă cu 5 ambulanţe.

„La intervenţie a participat echipajul SMURD, şi ISU. Medicul SAJ a solicitat elicopterul SMURD Tg. Mureş şi au fost prezente încă un echipaj cu medic SMURD şi un echipaj cu medic de la SAJ Braşov. Pentru a asigura pe perioada intervenţiei de Chilieni asistenţa medicală la celelalte solicitări, au fost convocaţi  angajaţii aflaţi în timpul liber, unii s-au prezentat chiar fără a fi convocaţi. Altfel s-a reuşit desfăşurarea activităţii”, a explicat Torok Zsuzsanna.

272 de solicitări într-o săptămână

În cursul săptămânii trecute, între 03 septembrie şi 9 septembrie, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Covasna a avut un număr de 325 de solicitări la care a intervenit cu echipajele serviciului.

Managerul Torok Zsuzsanna a menţionat faptul un procent de 30,15 % din intervenţii au fost  urgente majore ( infarct miocardic acut, accidente rutiere, stop cardio respirator, stări comatoase, naşteri, accident vascular cerebral).

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean, diferenţa de 69,85 % din intervenţii au fost urgenţe minore ce nu pun în pericol imediat viaţa pacientului (colică abdominală, diabet  decompensat, traumatisme minore).

Din cele 272 de solicitări 114 intervenţii au fost efectuate de echipajele  staţiei  centrale din Sfântu Gheorghe.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail